Ciutadans ha recorregut davant la Junta Electoral Central la decisió de la Junta Electoral Provincial de Barcelona de permetre que el candidat d’ERC en les eleccions europees, Oriol Junqueras, i el ‘número 2’ de Junts per Catalunya (JxCat), Toni Comín, participin en el debat electoral de Tv3 per via telemàtica.

“Ciutadans anirem fins al final: anem a recórrer davant la Junta Electoral Central la participació dels colpistes en el debat electoral de les eleccions europees que organitza Tv3 el proper 14 de maig i a continuar reclamant les mateixes regles per a tots”, va anunciar el portaveu del partit taronja al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, a través d’un missatge en el seu compte de Twitter.

La Junta Electoral Provincial argumenta en la seva resolució que “no pot prohibir-se” que els dos encausats en el judici pel procés independentista a Catalunya participin en aquest debat telemàticament, encara que assenyala que “hauran d’extremar-se les cauteles perquè aquesta circumstància no comporti avantatges per cap dels candidats”.

El baixllobregatí Junqueras està actualment en presó preventiva i Comín es troba a Bèlgica. Sobre el candidat d’ERC i exvicepresident de la Generalitat i ex-alcalde de Sant Vicenç dels Horts, la Junta assenyala que, segons la presó de Soto del Real, la participació de Junqueras en un debat així seria alguna cosa “greument perturbadora” per al funcionament del centre.

Aquesta resolució és la resposta de l’òrgan electoral provincial als escrits que van presentar el PP i Cs qüestionant que Junqueras i Comín prenguessin part del debat. Posteriorment, ERC i JxCat van presentar al·legacions defensant la seva presència i la Junta els hi va donar la raó.

“Esperem que la JEC entengui la situació de desigualtat”, ha afirmat el també candidat de Cs a l’Eurocambra, Jordi Cañas, en una atenció als mitjans a Cornellà.

Cañas ha assegurat que tots els candidats estaran “sotmesos a unes directrius” per participar en el debat “a excepció de Junqueras i Puigdemont”. “És una situació de desigualtat intolerable”, ha reblat. Preguntat sobre la seva presència al debat si la JEC rebutja el seu recurs, Cañas no s’ha volgut avançar i ha dit que de moment esperaran la resolució definitiva.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here