Sant Feliu ha celebrat del 10 al 12 de maig les Festes de Primavera, que han omplert de vida els carrers i on la ciutadania ha gaudit de tot tipus d’activitats

Unes festes amb un convidat d’honor: el president de la Generalitat, Quim Torra, que va assistir al pregó de l’artista santfeliuenca Marta Juvanteny i va dirigir-se al públic a la Sala Ibèria: “Tot el país celebra aquesta arribada de la Primavera, però vosaltres ho feu amb la rosa, com a símbol d’identitat local, estretament lligada a la nostra Diada de Sant Jordi, del patró de Catalunya: aquesta unió de cultura, de llengua, de tradició, de patrimoni, però també d’amistat entre les persones i amb el poble. No puc més que sentir-me molt feliç que tot flairi a aquest perfum de roses. Un poble que s’estima les seves flors, la seva natura, és un poble que val la pena de ser estimat”. (feu click per escoltar l’àudio).

Després, el president de Catalunya, acompanyat de la pregonera, l’alcalde i altres membres del consistori santfeliuenc, van visitar la plaça de la Vila i van inaugurar la 61a Exposició Nacional de Roses i la 40a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat.

També van visitar Sant Feliu, durant les Festes de Primavera: Meritxell Batet, ministra de Política Territorial i Funció Pública d’Espanya; Alejandro Fernández, president del PP de Catalunya; i Ernest Urtasun, diputat del Parlament Europeu per Iniciativa per Catalunya Verds.

Més assistència que mai a l’Exposició

25.000 persones, segons l’Associació Amics de les Roses, van visitar l’Exposició Nacional de Roses. Aquesta és una xifra bastant superior a la d’altres anys. Amics de les Roses destaca el capital humà que ha fet possible tota la mostra i el fet que enguany 12 edificis emblemàtics de la ciutat es van decorar, dins la Mostra Sant Feliu, façanes amb roses. Dissabte es van lliurar els premis dels concursos de la 61a Exposició Nacional de Roses i del 59è Concurs de Fotografia Trofeu Rosa d’Or

Una edició amb moltes novetats

Una de les protagonistes de les Festes va ser la plaça de la Vila, que es va convertir en la plaça de la Via per ser un espai dedicat al soterrament. Una via plena de flors va travessar la plaça, els nens i nenes podien fer una volta amb un trenet i va haver-hi stands i punts d’informació.

Una altra novetat de l’edició d’enguany va ser l’exposició a l’aire lliure “40 anys de La Fira!”, que commemorava amb cartells, retalls de premsa i fotografies, l’aniversari de la Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat. L’exposició es trobava al c/ Laureà Miró, on també es podia visitar Tendències Street, que diumenge va acollir un reconeixement a la trajectòria del comerç de la ciutat, amb condecoracions a les botigues de roba Imma Ribas i Migogar Moda Home i Dona.

Clàssics que mai fallen

Com cada any, s’organitzen moltes activitats culturals i de lleure com cercaviles, concerts, exposicions… Enguany ha augmentat l’assistència a les activitats de les Festes de Primavera. Entre d’altres, el XXXV Festival Flamenc Ciutat de les Roses, que va comptar amb unes 400 persones, el XV Festival Butifarrasound, que va aplegar 6500 persones, i d’altres, com la música en directe d’El Tast, la XII Mostra d’Activitats i Folklore Tradicional i Popular, el Firajoc, el Firaesport 3.0 i la Fira Verda.

Al bell mig de la ciutat Ràdio Sant Feliu va fer una programació especial, amb connexions al pregó i l’Exposició Nacional de Roses, entrevistes a músics santfeliuencs, com Seikos i Nil Moliner, entrevistes a entitats, colles, i una demostració de cuina.

Valoració de l’alcalde

L’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, ha fet balanç de les Festes aquest dilluns a Ràdio Sant Feliu (feu click per escoltar l’àudio): “Valoració clarament positiva: molt bon temps, la gent al carrer, les entitats deixant-se la pell, però el fet que vingués el president de la Generalitat en el moment del pregó inaugural de les Festes li ha donat una projecció important, i una de les coses en què hem de treballar més fer és projectar cap enfora les nostres Festes de Primavera, la nostra exposició de roses i la nostra fira industrial i comercial”.

Àlbum de fotos

Font: Ajuntament de Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here