Els dies 18 i 19 de maig el Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera oferirà jornades de portes obertes. S’organitzaran representacions teatralitzades pels diversos espais del Museu amb personatges de la colònia de principis del segle XX

El cap de setmana del 18 i 19 de maig, en el marc del Dia Internacional dels Museus, el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) organitza a la seva seu del Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera la programació especial “Reviu Can Sedó”, dues jornades de portes obertes amb activitats especials gratuïtes. El programa inclou una visita guiada al Museu, visites guiades a l’exterior de la colònia i representacions teatralitzades per reviure el passat industrial a l’antiga colònia tèxtil Can Sedó d’Esparreguera.

El dissabte 18 de maig es farà jornada de portes obertes de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores. De 10 a 13 hores, s’oferiran visites guiades per l’exterior de la colònia, a les 12 hores es farà una visita guiada al Museu i de 17 a 19.30 hores es programaran representacions teatralitzades cada 30 minuts.

El diumenge 19 de maig es farà jornada de portes obertes de 10 a 14 hores, i de 10.30 a 13.30 hores s’oferiran les representacions teatralitzades cada 30 minuts.

Activitats gratuïtes

Visita guiada al Museu

La visita guiada al Museu de la Colònia Sedó permet conèixer l’estructura i el funcionament d’una colònia industrial que conserva una gran turbina del segle XIX, que proporcionava l’energia necessària a les seccions de la fàbrica. Els visitants podran veure la maqueta de la colònia, entrar a dins del tub de la turbina i caminar pel soterrani per observar l’emplaçament de la primitiva turbina.

Visites per l’exterior de la Colònia

L’Associació per a la Defensa del Patrimoni de la Colònia Sedó i el seu entorn organitza visites guiades per l’exterior de la Colònia. Es visiten 17 punts d’interès, entre els quals destaquen la residència de Puig i Llagostera, l’edifici de la filatura, els tallers i els magatzems, la zona de les tres xemeneies, la casa i el jardí de l’amo i l’aqüeducte.

Representacions teatralitzades

Les representacions teatralitzades, a càrrec de l’Escola de Teatre La Passió d’Esparreguera, ofereixen un recorregut pels diversos espais del Museu de la Colònia Sedó de la mà de diversos personatges de la colònia de començament del segle XX. Els personatges acompanyaran els visitants als telers, a la sala de la turbina i al soterrani. Treballadors, propietaris, representants institucionals i personal de servei descobriran als visitants com s’organitzava la vida i com era el treball en aquesta colònia industrial. Es formaran grups fins a 40 persones en cada representació.

La colònia Sedó d’Esparreguera

La colònia Sedó va ser fundada l’any 1846 i va estar activa fins al 1980, quan la crisi en el sector tèxtil va acabar definitivament amb l’activitat de la seva fàbrica. Actualment una petita part de Can Sedó es troba museïtzada pel Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, mentre que la resta de la colònia s’utilitza com a polígon industrial per diverses empreses.

La Colònia Sedó es distingeix d’altres colònies cotoneres per les seves importants dimensions i per l’ús d’un sistema hidràulic que aprofitava al màxim l’energia de l’aigua. La visita al Museu de la Colònia Sedó permet veure la maqueta de la colònia amb muntatge audiovisual i entrar a dins del tub de la turbina.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here