El concurs literari Ficcions ja té els seus finalistes. De més de 1.500 històries presentades, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, han seleccionat 164 grups finalistes on 90 son a Catalunya i formen un total de 146 alumnes.

Ficcions, l’aventura de crear històries és un concurs literari juvenil on hi ha participat 3.801 alumnes de Catalunya, País Valencià i Illes Balears. Al Baix Llobregat la participació ha estat de 245 alumnes de 17 centres educatius, dels quals 5 grups formats per 11 joves han aconseguit arribar a la final.

L’acte de lliurament de premis tindrà lloc el proper dimarts 21 de maig a partir de les 17.00h a l’Auditori del CaixaForum Barcelona. Es faran les entregues dels premis territorials a les millors histories de cada vegueria, es premiarà al professor més motivador, també s’entregaran els premis a la primera i segona millor històries i per últim es donarà el Premi Especial Ciutat de Barcelona.

El concurs és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per a promoure la lectura i l’escriptura en català entre joves.

Els finalistes del Baix Llobregat son el grup 3bjegeabegues, del Col·legi Lluís de Pla i Amell (Manyanet) de Begues; el grup albakholoudlucia i anaclarasergi de l’IES Ribera Baixa d’El Prat; el grup Parabatais de l’INS Sant Andreu de Sant Andreu de la Barca i el grup Raquel Díaz de l’Escola Verge de la Salut de Sant Feliu.

 

Font: amic

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here