En concret al Baix Llobregat, es podien visitar gratuïtament les obres de Jujol ubicades a Sant Joan Despí, com son Can Negre i la Torre de la Creu, el Museu de Can Tinturé i el Museu de Ceràmica ‘La Rajoleta’ d’Esplugues, i el Museu d’Aigües i de Can Mercader de Cornellà. Prop de 3000 persones van decidir visitar aquests llocs emblemàtics de la nostra comarca

Un total de 168.171 persones van participar a La Nit dels Museus entre les 19.00 hores i la una de la matinada d’aquest dissabte a l’àmbit metropolità de Barcelona, segons ha informat l’Institut de Cultura de la capital catalana.

Al vespre, els equipaments més visitats van ser el Recinte Modernista de Sant Pau amb 13.675 visitants, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) amb 10.958, el conjunt d’equipaments del MUHBA amb 10.854, el Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) amb 7.282, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) amb 7.063, el Cosmocaixa amb 6.485 i el Museu d’Arqueologia de Catalunya amb 60.69 visitants.

A l’Àrea Metropolitana hi participaven 16 espais, d’entre els quals els cinc de l’Hospitalet van aplegar 6.329 visitants, els quatre de Badalona 5.387, els dos de Sant Joan Despí 1.010 i els dos d’Esplugues de Llobregat 1.219.

A més, 243 persones van visitar el Museu d’Història de la Immigració de Catalunya de Sant Adrià del Besòs, 1.450 el d’Aigües de Cornellà de Llobregat i 417 el Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet.

En total van ser 84 els espais que van obrir les seves portes, també durant el dia ja que enguany coincidien el Dia Internacional dels Museus i La Nit dels Museus.

Al Baix Llobregat…

Aquest 18 de maig, Sant Joan Despí es va sumar a la celebració de la Nit dels Museus i va obrir les portes de la Torre de la Creu i del Centre Jujol-Can Negre, fet que més de 1.000 persones van aprofitar per visitar aquestes dues joies de l’artista Josep Maria Jujol.

Per tercer any consecutiu, la ciutat va participar en la Nit dels Museus, una iniciativa a nivell europeu que serveix per commemorar el Dia Internacional dels Museus tot gaudint del patrimoni artístic.

Fins a la 1 de la matinada, es van poder visitar lliurement la Torre de la Creu (passeig de Canalies, 14) i Can Negre (plaça de Catalunya, s/n). El recorregut pels dos edificis va ser amenitzat per personatges que van explicar com es van construir: a la Torre de la Creu s’hi podia trobar la Josefa Romeu i un dels seus fills; i a Can Negre, l’Engràcia Balet i el masover.

A Esplugues, més de 1.200 persones van gaudir dels museus de la ciutat. El Museu de Can Tinturé i el Museu de Ceràmica ‘La Rajoleta’ es van bolcar en aquesta celebració amb activitats de diferents caire. Al llarg de la jornada nocturna es van realitzar activitats teatralitzades, tallers i visites guiades.

Una nit que a Esplugues va estar envoltada d’un marc festiu, ja que durant el cap de setmana també es va celebrar a la ciutat, la 5a edició del Tapes Primavera, i la Nit Esotèrica.

Finalment, a Cornellà, el Museu Palau Mercader de Cornellà va obrir dia i nit amb motiu del Dia Internacional dels Museus. D’aquesta manera les persones que el van visitar van tenir l’oportunitat de veure la col·lecció i de gaudir de l’espai amb una llum totalment diferent a l’habitual.

El dissabte 18 de maig, per començar, hi va haver una visita guiada nocturna, a partir de les 20 hores, acompanyada de música en directe des del pati central del Museu: Nu-jazz, Soul i Rhythm&Blues, a càrrec de Jazzul.

I diumenge 19 de maig, el Museu Palau Mercader va oferir una jornada de portes obertes per fer un viatge en el temps. Es va poder passejar lliurement i sense reserva per les sales d’aquest palau aristocràtic tan característic del parc i de la ciutat, i presenciar-hi escenes que ben bé podrien haver passat ara fa 100 anys, protagonitzades per alguns dels personatges que hi van viure.

Pel que fa al Museu de les Aigües, va obrir portes en horari especial el dissabte amb activitats per a tota la família com ara el Joc cluedo “Set maletes menys una”. També es van fer visites comentades al Jardí i la Cascada Gaudí. Des de les 19.00 fins les 00.30 h. La Festa es va tancar amb un concert a càrrec deThe Cinelli Brothers.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here