La Junta Electoral ha considerat que Antoni Poveda, alcalde de Sant Joan Despí ha utilitzat recursos públics en benefici de la candidatura del PSC a les municipals

El PSC governa a Sant Joan Despí des de fa 36 anys, i la Junta Electoral Provincial de Barcelona (JEPB) ha considerat que l’alcalde, que és alhora vicepresident de Transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Antoni Poveda, ha utilitzat recursos públics en benefici de la candidatura del PSC. Des de la Junta Electoral demanen una sanció per no per a l’Ajuntament o el partís sinó per al propi Poveda.

A la resolució, que hi ha tingut accés el diari EL MUNDO, l’organisme electoral ordena a la Junta Electoral de Zona (la de Sant Feliu de Llobregat) que sancioni a l’alcalde per haver incomplert la Llei Orgànica del Règim Electoral (LOREG). La Junta Electoral Provincial requereix a la Junta Electoral DE Zona per a que, a l’ampara del que s’estableix a l’article 64.2 de la Llei 39/2015, s’iniciï la incoació d’un expedient sancionador contra Poveda i se li imposi el càstig pertinent.

S’ha considerat per part de la Junta Electoral de Barcelona que l’alcalde ha utilitzat recursos públics en benefici de la seva candidatura a les municipals del proper diumenge 26 de maig. Reprova que va utilitzar una fotografia i un text seus en un tríptic sobre la promoció de pisos oficials de protecció oficial en el que es destacava un pla d’habitatge per al 2018-2020. Tot i que aquesta publicitat fos aprovada per una empresa municipal, l’organisme d’administració li treu importància ja que “el precepte és aplicable a qualsevol acte finançat directe o indirectament pels poders públics i alhora és evident que no s’insereix un text de l’alcalde sense comptar amb el seu consentiment”. La resolució conclou en que va ser violada la custodia de proves aportades a la Junta Electoral de Zona.

La formació FES Sant Joan és l’autora de la denuncia. Declaren que portaven mesos observant com “Poveda seguia alimentant la confusió entre Ajuntament i partit” i asseguren no tenir res contra el PSC. El cap de llista de FES Sant Joan, Estaban Fernández, celebra la resolució i està a l’espera de la quantitat de diners que li demanaran a Poveda. A destacat la correcta sanció per part de la Junta a la persona de Poveda i no al partit o a l’ajuntament; “Es justícia poètica. Poveda és un alcalde molt personalista, igual que la sanció. Entenc que serà ell qui la pagui de la seva butxaca, però no sé jo.”

Font: elmundo

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here