Gavà Mar guanya més espais per als vianants amb la urbanització dels carrers de Llançà i Arenys.

Es posa en marxa el dispositiu de mobilitat sostenible a la platja amb mesures per promoure els desplaçaments en transport públic, a peu i en bicicleta.

A finals de juny es farà una aportació extraordinària de sorra de 20.000 metres cúbics a l’altura del carrer de Blanes.

Dissabte 8 de juny comença la temporada de platja a Gavà amb la posada en marxa de serveis i equipaments necessaris per gaudir d’unes platges sostenibles i de qualitat reconegudes amb els màxims distintius, entre ells el de Bandera Blava, el compromís amb el segell Biosphere i la bandera Ecoplayas.

L’alcaldessa en funcions, Raquel Sànchez, ha comprovat com la platja ja està a punt: “Tot i que tenim una platja i un passeig Marítim que gaudim cada dia de l’any, ens preparem per a l’estiu, l’època de major afluència de visitants, que trien la nostra platja per la seva qualitat ambiental, pel nivell de prestació de serveis que oferim i l’àmplia oferta de restauració i de lleure.”

El tret de sortida coincideix amb la recta final de les obres d’urbanització dels carrers de Llançà i d’Arenys que seran convertits en carrers de plataforma única, pacificats i d’àmbit residencial que donaran continuïtat a la pineda natural de les parcel·les privades. El carrer de Llançà passa així a ser d’ús exclusiu per als vianants, i el d’Arenys per a vianants i vehicles tot i que es prioritzarà el trajecte a peu. També s’ha actuat en els trams de vorera de mar de l’avinguda Europa, des del carrer Llançà fins al carrer de l’Escala. La inversió ha comportat també la renovació del mobiliari, l’enllumenat amb llampades led i el soterrament de les línies elèctriques i de telefonia. També es contempla l’actuació al carrer de Plafrugell, que mantindrà la secció actual de voreres i calçades però aplicant criteris d’accessibilitat. Aquesta obra està programada per a setembre.

Mobilitat sostenible

S’ha posat en marxa el dispositiu Mobilitat Sostenible a la Platja amb el lema “No hi donis més voltes: a la platja millor en bus en bici”, es continuarà amb la línia d’accions impulsades el passat estiu. Segons Raquel Sánchez “l’objectiu és garantir la tranquil·litat i la pacífica convivència entre l’afluència de visitants amb la qualitat i el respecte a l’entorn” . Aquest objectiu passa per afavorir l’ús del transport públic i els desplaçaments a peu i en bicicleta i restringir l’aparcament lliure per a una major fluïdesa i pacificació dels carrers i els espais públics.

Aquesta tercera edició del dispositiu fa un balanç positiu avalat per un descens significatiu de l’entrada de vehicles al barri marítim durant els mesos d’estiu. A més s’ha incrementat l’ús del transport públic un 70%.

El dispositiu dirà entorn quatre eixos d’intervenció:

  • Promoció del transport públic: A partir de dissabte, el Gavàbus serà gratuït tots els caps de setmana i festius fins l’11 de setembre. Cada setmana la freqüència serà de 20 minuts. A més, durant els mesos de juliol i agost, tal com va succeir l’any passat, Gavà Mar tindrà una connexió directa amb l’Aeroport a través de la línia L77.
  • Millora dels modes de transport actius: Promoció de l’ús de la bicicleta amb l’ampliació de la xarxa ciclable. El nou carril bici del carrer de Barcelona permet un accés còmode i segur des del nucli urbà fins a la platja.
  • Reducció del nombre de vehicles privats: Restricció de l’aparcament lliure durant els caps de setmana i festius amb la Zona Taronja. S’habilita l’App adreçada als establiments comercials i de restauració de la zona d’influència de la zona taronja perquè puguin oferir als seus clients la possibilitat d’estacionar-hi. S’obrirà l’aparcament de l’avinguda Europa per a vehicles eco i zeroi/o vehicles censats a Gavà, en el mateix període i horari que les zones taronges, si bé funcionarà cada dia de la setmana. Es faran servir també panells informatius del Servei Català de Trànsit a la C-32 i a la C-31 quan l’aparcament estigui complet.
  • Millora de la seguretat: Millorar la seguretat viària intervenint en la senyalització horitzontal de les avingudes del Mar i Europa amb el seu repintat de prohibeix els avançaments. També es preveu la instal·lació en diferents punts de les mateixes vies de coixins berlinesos per limitar la velocitat, així com la instal·lació temporal d’un radar pedagògic.

Platja amb tots els serveis

La temporada d’estiu s’inicia amb tots els serveis i equipaments necessaris perquè tothom en pugui gaudir i amb l’esforç de seguir avançant en la seva sostenibilitat, que fan ja mereixedora a la platja de les principals acreditacions com la Bandera Blava, el Compromís Biosphere, i la Q e qualitat turística i la bandera Ecoplaya.

A partir de dissabte quedarà desplegat ininterrompudament el dispositiu de prevenció i salvació de socorrisme cada dia de 10 a 19h. La Policia Municipal també reforça la vigilància al barri marítim, sobretot els caps de setmana. S’incorporaran agents interins i agents cívics que actuaran com a auxiliars de mobilitat. Es combinarà el patrullatge a peu, en motocicleta, en quad i en turisme en coordinació amb els Mossos d’Esquadra.

El punt d’informació turística estarà ubicat al costat de la Vela.

També cal afegir els serveis de neteja i manteniment a càrrec de l’AMB i de l’empresa municipal PRÉSSEC i el control periòdic de la qualitat de l’aigua i de la sorra, a més d’una àmplia oferta de serveis de lleure.

Nova aportació de sorra

La Demarcació de Costes a Catalunya farà una nova aportació extraordinària de sorra per pal·liar els efectes del temporal patit durant la Setmana Santa, en resposta a les gestions fetes per l’Ajuntament de Gavà amb l’organisme ministerial i que van en línia amb les reclamacions que el govern municipal ha vingut fent a les administracions competents sobre la problemàtica de regressió de la sorra.

La nova aportació de 20.000 metres cúbics, tindrà lloc pels volts del 15 de juny. Els treballs obligaran a tancar el pas a l’altura del carrer de Blanes durant tres o quatre dies.

 

Font: aj.Gavà

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here