● Més de 900 persones van assistir del 30 de maig al 3 de juny al Festival de Cinema Africà de La Mostra de CineBaix per aproximar-se a una de les cinematografies més desconegudes

● El documental “Hamada” d’Eloy Domínguez Serén guanya el Premi del Públic

La Mostra de CineBaix continua consolidant la seva aposta i creix en públic. La cita que tanca el Festival de Cinema Internacional del Baix Llobregat, dedicada al cinema africà va posar punt i final el 3 de juny cinc dies de cinema i debat sobre l’Àfrica. Amb aquesta cita es tanca la 12a edició de La Mostra de CineBaix, que va arrencar al novembre amb la programació sobre el Llevant i la Mediterrània, va continuar al gener amb el cinema asiàtic i al març amb el cinema llatinoamericà.

Amb una programació formada per 14 pel·lícules i 4 llargmetratges, d’11 països diferents, ha passat de 601 espectadors a l’edició de 2018 a un total de 911 aquest any. Un augment molt significatiu, que prova que el nou format que La Mostra va adoptar fa ara dos anys ha millorat l’interès del públic per conèixer altres cultures i històries arreu del món sense sortir de Sant Feliu de Llobregat.

La cultura africana, en particular, és tota una desconeguda al món del cinema, que, com van explicar des del Centre d’Estudis Africans a la seva xerrada, ha creat molts estereotips i prejudicis. Tant aquesta xerrada, com la xerrada amb la investigadora Celia Murias, dedicada a moviments i resistències de gènere, i el cinefòrum amb el documental de Hamada, Eloy Domínguez Serén, van despertar l’interès del públic, convertint-se en les sessions amb més assistents.

La guanyadora del Premi del Públic ha estat Hamada, amb una mitjana de 4,43 sobre 5 en les votacions dels assistents a la seva projecció. A la sessió, a més, hi va participar el director, per debatre amb el públic sobre el documental, que retrata les vides d’un grup de joves que viuen a un camp de refugiats al Sàhara. El sentit de l’humor dels seus protagonistes, que no deixen que la situació els amargui la seva joventut, va convèncer els espectadors per triar-la com a millor pel·lícula.

Com a novetat d’aquesta nova edició, el Festival de Cinema Africà ha ofert dues sessions per escoles, que van reunir un total de 353 nens i nenes de la comarca. L’objectiu d’aquesta Mostra Educa, que s’ha mantingut també en els diferents cicles d’aquest any, és introduir als més joves a un tipus de cinema diferent, que no ha de venir necessàriament de Hollywood i que explica històries de gent que normalment no apareix a les grans pantalles del cinema. L’educació és un dels pilars fonamentals de La Mostra, i ho seguirà sent de cara a la nova edició, la 13a, que se celebrarà al mes de novembre.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here