Entre els principals punts del programa destaquen els concerts de Fangoria i de Please, la banda tribut a U2 oficial a l’estat espanyol

Tot és a punt ja per la Festa Major de Sant Pere 2019, que enguany es celebrarà entre el 27 i el 30 de juny. Aquest matí han presentat els principals punts del programa d’actes El tinent d’alcalde de Benestar i Acció Social en funcions, Germán Barrena; la regidora de Cultura en funcions, Ester Zamorano; i la regidora d’Activitats, Disciplina Urbanística i Igualtat en funcions, Gemma Badia.

Germán Barrena ha destacat que la programació “són quatre dies per gaudir de festa, espectacle, concerts, i a la fi entreteniment per totes les edats i gustos de la ciutat”. Entre els punts més destacats del programa d’actes, Barrena ha destacat que “aquest any com novetat hem traslladat de lloc i de format l’acte d’inauguració i enguany la farem a la plaça Major de Gavà amb un format diferent que no havíem fet mai que és amb las presència d’un pregoner, en aquest cas pregonera ja que la Nerea ens ajudarà a presentar la Festa Major”.

El concert més important de tots els programats en aquesta Festa Major serà el de Fangoria, “un grup molt conegut i popular a nivell nacional que estem segur que serà tot un èxit”. També n’hi haurà, però, d’altres concerts destacables com el que oferirà Please, la banda tribut a U2 oficial en tot l’estat espanyol.

Enguany també s’ha allargat la iniciativa que es va engegar en la Festa Major de Sant Pere de 2017 en el sentit de proposar una celebració lliure de sexisme. Gemma Badia ha destacat que enguany, com a novetat, aquesta campanya també farà incidència en evitar actituds contra el col·lectiu LGTBI.

L’Ajuntament, més en concret, el que farà és “instal·lar unes carpes, sobretot en els concerts, on hi haurà unes assessores professionals que ajudaran en el cas de que es puguin produir algun tipus d’agressió”. Si això passa “aplicarem un protocol d’actuació”, tot i que el que pretén el consistori amb aquesta iniciativa és més aviat “prevenir que pugui haver aquest tipus d’agressions, volem donar eines per tal que la gent pugui identificar aquestes actituds i que pugui prendre consciència del que és una agressió sexista i de com s’ha d’actuar davant d’aquest fet”.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here