La directora general d’Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata, ha explicat aquest dimarts que els Mossos d’Esquadra van registrar set agressions de caràcter LGTBIfòbic a Catalunya els dies 2 i 3 de maig, coincidint amb el cap de setmana de Carnestoltes. De les 7 agressions registrades, 4 es van registrar a diversos municipis del Baix Llobregat

Ho ha dit a la comissió d’Igualtat del Parlament, on ha comparegut per donar compte de l’augment de denúncies per situacions homòfobes. Mata ha reconegut l’increment del 30% de denúncies respecte l’any passat, que ha titllat de “molt preocupant”, però no l’ha vinculat directament a un major nombre d’agressions. “No sabrem si hi ha més denúncies perquè hi ha més fets o perquè hi ha més consciència i empoderament”, ha afirmat.

Segons ha detallat Mata, dues de les agressions van tenir lloc a Barcelona i la resta a Martorell, el Prat de Llobregat, Viladecans, Sitges i Sant Vicenç dels Horts.

La responsable d’Igualtat ha englobat aquestes situacions en l'”onada d’intolerància” que recorre Europa i que va motivar l’agressió de dues noies en un autobús de Londres la setmana passada, ha dit.Mata ha reclamat a les diferents forces polítiques que no traslladin el discurs “que les administracions no fan res” davant d’aquestes agressions “perquè es dóna una imatge d’impotència envers el col·lectiu i d’impunitat envers els agressors”. “No és útil llançar missatges com que el Departament no fa res”, ha insistit, i ha reivindicat la feina duta a terme per la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies.

Així, ha posat en valor la tasca de la xarxa de Serveis d’Atenció Integral (SAI) al col·lectiu LGTBI, que atén els ciutadans “a tots els consells comarcals i a municipis de mes de 20.000 habitants”. “No pretenem que una persona que hagi patit una vulneració de drets a la Seu d’Urgell, Amposta o Figueres hagi de desplaçar-se”, ha assegurat, i ha detallat que els SAI estan formats per “professionals amb formació que garanteixen que totes les persones, visquin on visquin, rebin una atenció de proximitat”.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here