El centre ha rebut per segon any consecutiu el premi CSC/ARQ al millor hospital bàsic, que des de fa quatre anys concedeix el Consorci de Salut i Social de Catalunya. També ha obtingut distincions a les categories de gestió d’estades, de mortalitat i de complicacions

L’Hospital de Viladecans ha rebut el premi a l’excel·lència en la categoria d’hospitals bàsics, que concedeix el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC). Aquesta entitat reconeix les millors pràctiques dels hospitals bàsics, de referencia i d’alta tecnologia que participen en la Xarxa d’hospitals associats per a l’Anàlisi del Rendiment i la Qualitat (Projecte ARQ).

A més del premi al millor centre hospitalari del seu nivell, Viladecans ha rebut diplomes de benchmarking per la seva bona gestió de les estades, de la mortalitat i de les complicacions.

La directora de centre, Montse Oliveras, i el director mèdic, Domingo Bleda, han recollit els guardons a l’Hospital de Viladecans, durant la cloenda de la IV Jornada de Benchmarking CSC/ARQ, que s’ha celebrat avui al Cosmocaixa de Barcelona.

El projecte CSC/ARQ analitza el rendiment i la qualitat dels 35 hospitals que participen en el Projecte ARQ, a partir de l’anàlisi del conjunt mínim bàsic de dades (CMBD), que és un registre poblacional que recull informació sobre la patologia atesa als centres sanitaris de Catalunya. El model busca superar la limitació actual de les fonts d’informació i permetre que els centres que en formen part puguin compartir els seus resultats.

L’Hospital de Viladecans

L’Hospital de Viladecans està acreditat com a hospital bàsic d’aguts, de referència per als municipis de Castelldefels, Gavà, Viladecans, Begues i Sant Climent de Llobregat, amb una població de 185.000 habitants. El centre excel·leix en cirurgia major ambulatòria (CMA), en la integració d’especialitats i el triatge d’urgències avançat. Actualment, l’Hospital està ampliant i reformant les seves instal·lacions per tal de millorar l’atenció que dona a les persones que viuen en la seva àrea d’influència. L’Hospital de Viladecans pertany a la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut, juntament amb l’Hospital de Bellvitge i la Direcció d’Atenció Primària Costa de Ponent.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here