La setmana passada va anunciar-se una inversió de més de 2.500 milions euros en un nou CUAP situat a Torreblanca que hauria de donar servei a diferents municipis del Baix Llobregat.

Des de Comissions Obreres del Baix Llobregat han valorat molt positivament qualsevol millora del Sistema Sanitari Públic, sobretot al servei d’urgències amb la voluntat clara de descongestionar l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí que es troba un una situació de saturació. La millora consideren que permetrà oferir un servei directe als municipis de Sant Just, Esplugues, Sant Feliu, Sant Joan, Vallirana, El Papiol, Cervelló, Corbera i La Palma.

Des de la formació lamenten, però, que no s’hagi aprofitat la recent ampliació del CAP El Pla de Sant Feliu per ubicar aquesta nova unitat, cosa que es preveia a l’anterior projecte del CATSALUT a més tenint en compte que el Servei de Radiodiagnòstic sí que serà traslladat a aquest centre.

Consideren que hauria estat desitjable que abans de l’anunci a la premsa s’hagués informat dels canvis al plenari del Consell de la Salut del Baix Llobregat, com a òrgan central de participació comunitària en matèria de salut i del que en formen part els principals agents socials i econòmics de la comunitat sanitària de la comarca.

Finalment, CCOO es reafirma en denunciar la insuficiència en la inversió pública en matèria del Pla de Salut (PLANUC) al Baix Llobregat i denuncia que s’està molt lluny de les necessitats reals de la ciutadania. També continua apostant per a un desenvolupament de proximitat i una visió social, eficient, transparent i pública del sistema sanitari.

Font: CCOO Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here