Aquest proper dissabte 6 de juliol, Gavà aplegarà prop de 70 colles de bastoners d’arreu del territori.

Gavà acollirà aquest dissabte la 44a Trobada Nacional de Ball de Bastons amb els Bastoners de Gavà com amfitrions. L’esdeveniment l’organitza la colla gavanenca amb el suport de l’Ajuntament i aplegarà una setantena de colles de tot Catalunya.

El president dels Bastoners de Gavà, Benet Castillejo, va explicar que “aquest és un repte molt il·lusionant que afrontem quan complim 10 anys de vida. Als nostres inicis això semblava un somni molt llunyà, però ara, tot i els nervis lògics, estem molt orgullosos de poder ser seu d’aquest esdeveniment que portem preparant des de fa un any i mig”

A la trobada hi participaran 1.200 bastoners i bastoneres, prop de 500 músics i 800 acompanyants. Durant la tarda vindran prop de 5.000 persones per gaudir de la festa. La trobada començarà a les 17.30h i s’estructurarà en tres itineraris: un grup sortirà de la plaça Catalunya i passarà pels carrers Sant Lluís, les Colomeres i carrer del Centre. El segon iniciarà el recorregut a la plaça de Batista i Roca i passarà per la Rambla, Màrtirs del Setge del 1714 i carrer de Sant Pere. El darrer grup començarà a la confluència de la Rambla amb la carretera Santa Creu de Calafell i es dirigirà als carrers Artur Costa, Mossèn Cinto Verdaguer, Generalitat, Passeig Maragall i carrer de Sant Pere.

Les tres cercaviles es trobaran a les 19.30 h a la plaça de Jaume Balmes, on tindrà lloc el lliurament dels obsequis de record i on realitzaran la coreografia creada expressament per a l’esdeveniment, “Les criades”, cedida pel grup Roba Estesa. Una dansa que vol reivindicar la igualtat entre homes i dones. Tots els balladors i músics lluiran una polsera lliurada per l’Ajuntament amb el lema “solo sí, es sí”. Tot seguit, la festa es traslladarà a la plaça de Francesc Macià amb un sopar i música i ball amb el grup Allioli.

El president de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya, Adrià Ortiz, va posar en valor “l’empenta de la colla de Gavà” i “l’orgull que suposa que es pugui fer aquí perquè Gavà és una representació clara de la bona salut del ball de bastons que amb 10 anys ha aconseguit créixer i consolidar-se”. També va destacar “la presència, per primer cop en aquesta festa, de l’única colla d’Andorra, concretament l’Esbart Laurèdia de Sant Julià de Lòria”

La colla de Bastoners de Gavà va néixer el 2008 amb la il·lusió de fomentar la cultura popular catalana a Gavà i sobretot d’ajudar a recuperar el ball de bastons, la dansa tradicional més antiga. Van ser apadrinats per la colla de bastoners d’Esplugues.

 

Font: Aj. Gavà.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here