L’empresa de Sant Feliu de Llobregat Ictineu Submarins, ubicada en una nau del polígon industrial El Pla ha donat a conèixer l’evolució i les millores que han incorporat al seu submarí ICTINEU 3, dissenyat fa uns anys.

L’ICTINEU 3 és actualment un dels 10 submarins més profunds del món i el segon de la Unió Europea.

Lídia Muñoz, alcaldessa de Sant Feliu, ha visitat l’empresa Ictineu per conèixer les novetats. L’han acompanyada la directora general d’Indústria Maria Matilde Villarroya, el conseller delegat d’ACCIÓ Joan Romero i el president de la Cambra de Comerç Indústria i Navegació de Barcelona, Joan Canadell.

La principal novetat ha estat la fabricació de bateries submarines que permeten que els submarins tripulats puguin arribar a majors profunditats. Pere Forès i Carme Parerada, socis fundadors d’Ictineu Submarins han explicat que “Hem estat treballant intensament durant 3 anys en un projecte que no es podia explicar i que consisteix en la construcció d’unes bateries, igual que les que ja fèiem, però ara validades per anar a 11.500 metres de profunditat amb un submarí tripulat”.

Amb el disseny de la nova bateria, el submarí nord-americà DSV Limiting Factor (LF) ha baixat per tercera vegada a la història a la Fossa de les Marianes. Forès ha explicat que només li queda baixar a la fossa més profunda de l’Àrtic per haver et els cinc punts més profunds dels oceans.

Una de les altres novetats és la incorporació d’un braç robòtic que representa un salt qualitatiu en quant a les possibilitats i capacitats del submarí. L’ICTINEU 3 és el submarí més innovador de la seva categoria. És un dels més lleugers de la seva classe i pot fer fins a 40 quilòmetres per sota l’aigua, 10 vegades més que la resta de submarins.

Actualment, l’empresa del Baix Llobregat és líder mundial en bateries de liti submarines tolerants a pressió fins a màxima profunditat i ofereix una gamma de bateries de gran capacitat en diferents voltatges. L’empresa fa anys que fa bateries per a altres vehicles, i concretament n’està dissenyant una per a que un submarí baixi turistes al Titanic aquest estiu a 4.000 metres de profunditat.

Font. Aj. Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here