Signat el Pacte de ciutat entre l’Ajuntament i la Generalitat que preveu diferents mesures per a millorar la qualitat del servei que reben els ciutadans del municipi, crear noves infraestructures i reduir les desigualtats en salut.

L’alcalde de Sant Andreu, Enric Llorca, i la consellera de Salut, Alba Vergés, han coincidit en la importància que les administracions sumin esforços per a millorar l’atenció que reben els ciutadans i ciutadanes.

El pacte té una durada de 4 anys i preveu mesures com la de la construcció d’un nou ambulatori que substituirà al que hi ha a l’avinguda Constitució. L’Ajuntament cedirà un terreny per a aquesta nova construcció.

La col·laboració entre les dues institucions pretén també potenciar la coordinació i la integració de la salut comunitària, que inclou la salut mental i l’atenció integrada social i sanitària a més de millorar la qualitat i el confort dels serveis sanitaris que es presten al municipi.

De fet, la consellera de Salut, Alba Vergés, va celebrar la manera de fer “coordinada i que situa la persona al centre del sistema i que suposa el tercer pacte de ciutat d’aquest tipus”.

L’alcalde del municipi, Enric Llorca, va posar en valor que la ciutat compti amb “equipaments sanitaris de primer ordre” que donen servei a la zona nord de la comarca “i amb les accions recollides en aquest pacte reforcem aquesta centralitat”.

La consellera també va remarcar que Sant Andreu és un municipi pioner en els estils de vida saludables. El conveni, preveu també potenciar el treball en xarxa entre salut i serveis municipals per potenciar actuacions de salut comunitària. Dins d’aquests àmbits es consideren prioritaris els hàbits saludables, la prevenció de les drogodependències, l’envelliment saludable als centres residencials, la salut sexual i la detecció de la violència de gènere i la resolució de l’atenció primària.

En l’àmbit de la salut mental i les addicions està previst que s’impulsin projectes adreçats a la lluita contra l’estigma, la participació activa i l’apoderament de les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies. Es promouran també accions adreçades a la inserció laboral i social d’aquestes persones.

Finalment, en el pacte de ciutat també s’aposta per avançar en la integració social i sanitària i respondre de forma conjunta i consensuada a les necessitats de les persones, i consolidar el Protocol de detecció i actuació conjunta en situacions de risc i desemparament d’infants i adolescents.

Font: Aj.Sant Andreu de la Barca.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here