L’alcaldessa socialista de Vallirana, Eva Martínez,  és la nova presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat. Martínez  ha estat elegida avui en virtut del pacte de govern entre PSC, En comú i Junts; substitueix al fins ara president, el també socialista Josep Perpinyà, alcalde de Sant Just Desvern.

El Ple de constitució del Consell comarcal pel període 2019-2023 s’ha celebrat el divendres 19 de juliol a la seu de la institució al Parc de Torreblanca, a Sant Feliu de Llobregat.

El Consell Comarcal d’acord amb el resultat de les eleccions municipals celebrades el 26 de maig està integrat per 39 consellers i conselleres  amb la composició següent: 16  del PSC, 9 d’ERC, 5 d’En comú, 4 de Ciutadans, 4 de Junts i 1 del PP.

Segons el pacte de govern assolit per PSC, En comú i Junts, la presidència i la primera vicepresidència corresponen al PSC, i les altres dues vicepresidències a En comú i Junts. Els vicepresidents són Eduard Rivas ( alcalde d’Esparreguera) pel PSC, Jordi Gil, regidor de Sant Vicenç dels Horts, pels comuns, i Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell per Junts. La Comissió de Govern, integrada per 14 membres, estarà formada per 9 representants del PSC, 3 d’En comú i 2 de Junts. Junts dirigirà dues àrees, les de Cooperació i Solidaritat i de Relacions Institucionals. En comú, tres: la d’Educació, Cultura i Memorial Democràtic, la d’Habitatge i la de Medi Ambient. El PSC es responsabilitzarà de les vuit àrees restants. Tota aquesta estructura organitzativa ha estat aprovada en el ple extraordinari que s’ha celebrat a continuació del de constitució.

La nova presidenta, Eva Martínez, nascuda l’any 1976, és llicenciada en Ciències Polítiques, és alcaldessa de Vallirana des de l’any 2011 i ha estat diputada al Parlament de Catalunya. Ha estat escollida amb els vots dels tres grups que integren el pacte de govern. Els grups de l’oposició ( ERC, Cs i PP) han votat els seus respectius candidats. En el torn d’explicació de vot PP i Cs han criticat que el pacte inclogui a Junts per Catalunya: Cs ha qualificat l’acord com a “infàmia” i ha acusat al PSC de ser “el desfibril·lador d’un partit mort com Junts” . ERC ha criticat a Junts per pactar “amb el partit del 155” i ha afirmat que el pacte no serveix per apropar Catalunya a la independència. En canvi, els grups de govern han destacat el caràcter transversal del Consell comarcal que s’ha de centrar en treballar en col·laboracióamb els ajuntaments; s’ha recordat que l’octubre de 2017 ERC va decidir trencar el pacte que l’unia als grups que ara integren el govern comarcal. La nova presidenta ha destacat que el govern era de continuïtat amb el de l’etapa anterior i ha assenyalat alguns dels reptes de futur de la comarca.

A l’acte hi ha assistit una representació de diverses entitats socials i culturals de la comarca.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here