El Comitè d’Empresa de l’Hospital baixllobregatí ha emès un comunicat en el que al.lega que fa temps que estan manifestant internament la “insostenible situació” sense trobar “més enllà d’un assentiment com a resposta”

“Com a professionals no podem ni volem que es segueixi vulnerant la dignitat humana”, sentencia el comunicat, que explica que els pacients que arriben a urgències “son ubicats als passadissos per la manca d’espai”. “És allà, al passadís, sense cap intimitat, on se’ls explora, on se’ls hi fan proves, on mengen i dormen, on se’ls hi canvia el bolquer o fan les seves necessitats, essent observats per ulls d’altres usuaris o bé per múltiples persones que es troben acompanyant als seus familiars”, sentencia.

El que en un primer moment va ser una puntualitat que no va posar en alerta a la direcció del centre, “s’ha convertit en una pràctica de caràcter habitual normalitzant així una situació inusual”, segons el Comitè.

“Entenem que en un moment de circumstàncies imprevistes pot donar-se un augment massiu d’entrades a urgències i col·lapsar el servei, però lo que no entenem és que les excessives entrades a urgències es mantinguin tot l’any, no només en el període d’hivern i no es pugui comptar sempre amb tots els llits disponibles de l’hospital”, expliquen.

Tot i aquesta situació, el Comitè denuncia que des de direcció s’ha comunicat el tancament previst d’aproximadament 68 llits durant el període d’estiu, “fet que agreuja aquesta insostenible situació”.

“Els usuaris passen part del seu ingrés en urgències (estant fins a 5 o 6 dies en un passadís) esperant un llit. Això fa que el rati de pacients a urgències augmenti (arribant a ser en ocasions més de 30 pacients per infermer/a), indicador que ens fa patir perquè no podem assegurar una assistència de qualitat, posant contínuament en risc tant la seguretat del pacient com la salut física i psíquica del personal que treballa en el servei”, continua el comunicat.

I finalitza explicant que a aquesta situació cal afegir “la fuga de personal que estem patint, tant d’eventuals com d’indefinits, que marxen a treballar a altres centres perquè els hi ofereixen millors condicions laborals”, i que volen fer constar que “com a professionals ens estimem la nostra feina i tot i estar cansats d’aquesta situació, lluitarem per aconseguir poder treballar d’una manera digna i que cap usuari estigui en urgències esperant un llit al nostre hospital mentre hi hagi llits vuits en unitats tancades”.  

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here