El Ple va aprovar,  per unanimitat, el document que redefineix la participació ciutadana de Sant Boi

El passat dijous 18 de juliol el Ple municipal de Sant Boi va aprovar el Reglament de Participació Ciutadana de Sant Boi de manera definitiva.

El nou reglament defineix la participació ciutadana com el dret de la ciutadania a prendre part en els assumptes públics. El document, que ha estat consensuat entre totes les forces polítiques, defineix quins són els instruments de participació a l’abast de la ciutadania, a més facilita la iniciativa ciutadana per promoure espais de participació, també reconeix el dret de participació als col·lectius no constituïts jurídicament com a entitats i finalment, posa èmfasis en el retiment de comptes i en el seguiment i avaluació de projectes participatius.

Una altra de les novetats del Reglament és la creació d’una Comissió de Garanties, que estarà formada per 3 persones independents i que tindrà com a objectiu vetllar per la transparència i la correcta aplicació del reglament.

El nou Reglament és la culminació del procés de redefinició de les polítiques de participació ciutadana que s’ha estat duent a terme a al municipi durant els últims anys. Amb el lema ‘particiPASSIÓ’ s’ha treballat conjuntament amb la ciutadania i s’ha demanat una participació amb tothom i per a tothom, més fàcil, més flexible, útil i amb impacte.

Una de les iniciatives principals per a dur a terme el reglament és una plataforma digital mitjançant la que s’han desenvolupat diversos projectes, entre d’altres el dels pressupostos participatius. Durant els propers mesos es desenvoluparant els treballs necessaris per a que es pugui desplegar completament el nou reglament.

Font: Aj. Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here