El guanyador del concurs de cartells és Pablo Sempere Barroso de 18 anys, i el cartell porta per títol “Una festa de tots, per a tots”. Pel que fa als pregoners seran Els Miquels, que enguany celebren el seu 40 aniversari.

El cartellista molinenc Pablo Sempere Barroso diu que l’objectiu de la seva obra és “que tothom es pugui sentir identificat i així fer sentir a tothom que la Festa Major de Molins és de  tots, per a tots”. Per això el cartell porta per títol “Una festa de tots, per a tots”.

Pablo Sempere ha comentat que “En aquest cartell he optat per donar-li molta importància al lettering, escollint un tipus de lletra senzill, modern i net. Pretenc que amb aquest èmfasi al lettering es pugui reconèixer de què tracta el cartell molt fàcilment i des de la distància” i comunicar-ho gràcies a un cartell amb “l’explosió de colors del fons vol representar a tota la gent de Molins, sent una barreja de molt colors diferents com ho és la Festa Major de gent diferent dels carrers de Molins”.

El Cartell de la Festa Major 2019, va ser escollit entre els 14 presentats a concurs.

I no va ser una decisió sense controvèrsia, ja que inicialment es va escollir i proclamar guanyador un altre cartell, que finalment el jurat va decidir desqualificar, després de rebre un avís d’incompliment de les bases.

Així, just després de la presentació del cartell guanyador, l’organització de la Festa Major va rebre l’avís que el cartell no era un disseny 100% original, fet que podia incomplir les bases del concurs. Fetes les comprovacions oportunes, el jurat del concurs de cartells va decidir doncs desqualificar el cartell guanyador i revocar el premi corresponent, quedant proclamat com a guanyador el primer finalista.

I de la modernitat del cartell que finalment s’ha proclamat vencedor, passem a la tradició del contingut del pregó. Tot i que no s’ha revelat gaire el contingut, els pregoners seran “Els Miquels”, que agrupa persones que tenen el nom del patró de Molins de Rei, Sant Miquel. Miquel Pahissa diu que el pregó versarà sobre la història recent de Molins de Rei a través de la figura dels Miquels. I ens recorda que l’associació Els Miquels enguany celebra el seu 40 aniversari, i que quan l’associació va ser fundada l’any 1979, Molins de Rei comptava amb 430 persones amb aquest nom.

La regidora de Cultura, Ainoa Garcia, destaca que el cartell guanyador “engloba a tots els molinencs i molinenques, ja que transmet el sentiment compartit de la Festa Major”.

Per la seva banda, l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha expressat el sentiment compartit per tots i totes en Festa Major “tenim ganes de festa”. Continuem amb un pregó més festiu atorgat a les entitats de la vila. “Continuem apostant per aquest format, enguany els Miquels seran els pregoners, ja que celebren el seu 40 aniversari”, diu l’alcalde, que també ha recalcat que “aquí tenim el nou cartell guanyador del concurs, que transmet el que és la Festa Major”.

Una de les novetats de la FM’19 de Sant Miquel és que dilluns 30 setembre és dia festiu a Molins de Rei, perquè el patró Sant Miquel (29/09), cau en diumenge i la celebració de la FM’19 es pot allargar fins dilluns 30 setembre. L’alcalde, Xavi Paz, ha anunciat que després de l’estiu es presentaran totes les activitats dels 10 dies de Festa Major. De fet, està previst que voltants la setmana del 16 de setembre es doni a conèixer la programació completa de la Festa Major.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here