Una treballadora de Trablisa rep atenció mèdica per un atac d’ansietat després d’una discussió amb un guàrdia civil

Els representants dels vigilants de l’aeroport del Prat han assenyalat aquest diumenge que els treballadors els estan comunicant que s’estarien cometent “irregularitats” en els controls de seguretat. Segons ha explicat en una atenció als mitjans de comunicació l’assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, aquest dilluns acudiran a Inspecció de Guàrdia perquè requereixi a l’empresa Trablisa informació sobre les suposades “anomalies”.

Una vegada l’hagin recollit, denunciaran les presumptes irregularitats als jutjats del Prat de Llobregat perquè les investigui. “Els treballadors estan rebent pressions de la Guàrdia Civil i passen les maletes més ràpid del normal”, ha apuntat Giménez, sense voler-ne donar gaires més detalls en espera de formalitzar una eventual denúncia. Una treballadora ha estat atesa a urgències per un atac d’ansietat després d’una discussió amb un guàrdia civil.

Els representants dels vigilants de seguretat volen que un jutge investigui si s’estan cometent les irregularitats que els treballadors els estan comunicant, segons ha assenyalat Giménez, en la tercera jornada d’una vaga indefinida que, amb uns serveis mínims del 90%, no ha causat incidències als passatgers ara com ara.

“Ens informen que la Guàrdia Civil està sobre d’ells i està fent passar més ràpid potser que un dia normal [sense vaga] l’equipatge”, ha afirmat l’assessor del comitè de vaga, que ha tornat a posar com a exemple les bosses de plàstic per posar-hi els líquids i que van desaparèixer a l’inici de la protesta, segons va denunciar davant dels periodistes en la primera jornada la presidenta del comitè d’empresa del centre de treball, Genoveva Sierra.

Per la seva banda, fonts de la Guàrdia Civil assenyalen que els agents vetllen per la seguretat de l’aeroport i que precisament controlen que no es cometi cap irregularitat i que se segueixin tots els procediments establerts per als controls de seguretat. Fonts de Trablisa recorden que la normativa estableix que els vigilants de seguretat de l’aeroport estan supeditats a la Guàrdia Civil, però els representants dels treballadors van denunciar aquest dissabte una “vigilància” que no era habitual per part dels agents.

Encara sobre aquestes “pressions” de la Guàrdia Civil que denuncien els treballadors, Giménez ha informat que una vigilant de seguretat ha patit un atac d’angoixa i que s’ha dirigit cap a un centre mèdic per rebre atenció. Segons ha explicat la treballadora al comitè d’empresa, hauria rebut “pressions” per part d’un agent i, quan s’estaven discutint, el guàrdia civil li hauria dit que entrés en una estança sense càmeres de vigilància, però ella s’hi hauria negat.

“Estem sols”: Giménez ha alertat que “cap partit polític ni associació” s’ha posat en contacte amb el comitè de vaga

“Estem sols”, ha afirmat l’assessor del comitè de vaga, que ha negat que la direcció de Trablisa hagi contactat amb els representants dels treballadors: “No existeix cap contacte per part de l’empresa ni per part de ningú per intentar solucionar el conflicte”. Sobre els partits polítics, l’assessor del comitè de vaga ha assenyalat directament el PSOE per recordar que el 2017, quan Eulen era la concessionària del servei de seguretat, es va posar en contacte amb els representants dels treballadors per parlar de la gestió de la vaga que estava fent l’aleshores govern del PP.

Per això insta ara l’executiu espanyol en funcions a “mobilitzar-se” de la mateixa manera per solucionar el conflicte. En un comunicat enviat aquest dissabte, el comitè de vaga demanava la implicació dels partits per resoldre el conflicte laboral. En el comunicat també apuntaven que “l’única solució real de protesta” davant de la situació era una vaga de zel. “Sembla que hem de fer alguna cosa perquè es posin en marxa”, ha apuntat aquest diumenge Giménez, que ha puntualitzat, però, que els vigilants estan treballant “amb normalitat i complint escrupolosament amb la seva feina”.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here