Del 27 al 30 de setembre arriba la Festa Major del Prat i ja es poden conèixer algunes de les activitats que ompliran els carrers del municipi.

El pregó, a diferència d’altres anys, no caurà en una personalitat concrets sinó en una institució: l’institut Baldiri Guilera, que enguany compleix 50 anys i que ha marcat l’educació i la formació de milers de pratencs i pratenques.

En relació a les activitats, se n’han programat moltes d’Arts en Viu, com els tres espectacles de La Cirquera, de circ, teatre, humor i màgia; o la programació especial del Teatre L’Artesà, amb l’obra “La tendresa” de Dagoll Dagom i T de Teatre.

S’han programat un centenar d’activitats que recorren la cultura popular i tradicional, com balls, gegants, batucades, castells, tamborinades, matinades de grallers, correfocs etc. També s’han programat de caire infantil per als més menuts, familiars, esportives, gastronòmiques, i concerts amb artistes de renom

Gran part d’aquestes activitats estan impulsades per entitats i col·lectius de la ciutat, moltes d’elles organitzades a l’entorn de la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional del Prat de Llobregat “El Nus”.

Divendres 27 de setembre el pregó serà llegit per l’institut Creat l’any 1969, aquest institut Baldiri Guilera, el primer centre públic d’ensenyament secundari del Prat i, després de 50 anys d’història, ha marcat l’educació i formació de milers de pratencs i pratenques. Completaran la primera jornada la cercavila d’inici i esclat de Festa Major.

També s’han programat diverses activitats d’Arts en Viu, entre les quals cal destacar els tres espectacles de La Cirquera, a la Plaça de Pau Casals. Koselig, de la Cia. Capicua; Mur, de Nacho Flores i Joaquim Aragó; i Envà, de la Cia. Amer i Àfrica són les propostes que es podran veure a La Cirquera. Els tres espectacles de circ, teatre, humor i màgia seran presentats per Enric Ases, que treballa amb companyies com La Fura dels Baus, Tricicle o Teatre de Guerrilla.

El Teatre L’Artesà també ha programat una obra durant la Festa Major el diumenge 29: “La tendresa” de Dagoll Dagom i T de Teatre, versió catalana de l’aclamada comèdia d’Alfredo Sanzol. El nou Centre Cívic Palmira també s’implicarà a la Festa amb la Fira de la Palmira celebrada també el dia 29, un lloc on deixar-se portar per experiències i activitats en relació amb els contes i la fantasia.

Els concerts ompliran gran part de l’agenda:  L’escenari del parc del Fondo d’en Peixo acollirà les Músiques al Parc, amb actuacions de grups com New Orleans Tradition & Rhythm Sisters, el festival #Meló_dia de grups locals i espectacles de Soleá Morente, Fanta Cissokho Art et Les Griots du Temps, Quentin Gas & Los Zíngaros,  Balkan Paradise Orchestra, el pratenc Carlos Sáez Olanda, Joina i Joan Rovira.

A l’escenari del pàrquing de la Renfe, se celebraran les Nits a l’Estació. Divendres 27 hi actuaran artistes adreçats al públic més jove, amb músiques urbanes i estils que inclouen rap, trap, música electrònica… És el cas de Brisa Fenoy, Tremenda Jauría, BEJO i Dj Pimp. Dissabte 28, arribarà el torn de  Bebe, Los Toreros Muertos, PELUKASS i les pratenques Mercadonna Summer DJ’s. També actuarà “Mocedades” dilluns 30 a la Plaça de la Vila.

 

Tancarà la Festa Major el piromusical, que se celebrarà dilluns 30 de setembre a les 11 h al pàrquing de l’estació.

 

Font: Aj. El Prat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here