Olesa serà el destí, coincidint amb la Festa dels Miquelets que se celebra el 7 i 8 de setembre, de més d’una cinquantena d’autocaravanes a la 1a trobada que acull el municipi

El cap de setmana del 7 i 8 de setembre, el municipi acollirà la 1a Trobada d’Autocaravanes. Aquest esdeveniment, que tindrà lloc a l’esplanada de l’aparcament dissuasori del carrer Barcelona, al barri de La Central, té ja confirmades més d’una cinquantena d’autocaravanes amb l’objectiu de donar a conèixer i promoure aquesta modalitat de fer turisme. En la trobada hi participaran persones provinents de tots els racons del país.

Des de l’Ajuntament d’Olesa s’ha donat suport a l’esdeveniment, que es considera una molt bona oportunitat per donar a conèixer el municipi i entorn natural entre els aficionats del món de l’autocaravana. El responsable del departament de Turisme, Vicenç Tur, ha destacat que “els participants de la trobada, a més de viure la Festa dels Miquelets, tindran l’oportunitat de descobrir el patrimoni cultural i natural, la gastronomia, el comerç i l’oferta d’activitats d’oci, fet que revertirà positivament en el teixit econòmic del municipi, en especial en el comerç i la restauració”.

L’Ajuntament aposta per aquest tipus de turisme i està disposat a impulsar-lo. “A mig termini perseguim que Olesa albergui una àrea fixa d’autocaravanes” avança Vicenç Tur, i afegeix que “el turisme d’autocaravanes és un dels nínxols de turisme que està creixent més i a la nostra zona hi ha una manca d’espais”. Aquest és un turisme de curta durada, majoritàriament cap de setmana, i d’impacte directe a l’economia local en el consum de comerç i restauració. La Federació Europea de Caravanes té registrades 1,3 milions d’autocaravanes.

La iniciativa ha recalat a Olesa gràcies a la mediació d’un veí que forma part de l’associació AC Pasión por el Autocaravanismo que organitza trobades a diferents llocs coincidint amb la celebració de festivitats. Des de l’Ajuntament s’ha fet la reserva de l’espai, amb capacitat per a un centenar d’autocaravanes, així com la senyalització viària, la promoció de la Festa dels Miquelets i la programació d’activitats.

Així doncs s’organitzaran visites guiades per als participants al molí d’oli i a les vinyes d’oliveres de la mà del guia local Joan Soler, i també podran pujar a  l’emblemàtica Torre del Rellotge, dins de les activitats programades a la Festa dels Miquelets, entre d’altres.

Font: Ajuntament d’Olesa 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here