Joan García Nieto va ser un personatge destacat en molt àmbits: jesuïta i fundador de Cristians pel Socialisme, sociòleg especialitzat en el món del treball, impulsor d’iniciatives per ajudar als sectors més marginats de la societat, militant d’esquerres ( va seguir l’itinerari de Bandera Roja al PSUC i d’aquet partit a Iniciativa per Catalunya) i membre qualificat del sindicat CCOO. García Nieto va desenvolupar la seva tasca principalment a Cornellà i a la comarca del Baix Llobregat. Ara la comarca el vol recordar quan es compleixen 25 anys de la seva mort.

La Fundació Utopia celebra un acte aquest dilluns dia 16 de setembre, a les 18 hores, a Cornellà, a l’Auditori de Sant Ildefons, Plaça Carles Navales, s/n. Intervenen Eduardo Rojo, vicepresident executiu de la Fundació, Benigno Martínez, de la Comunitat cristiana, Joaquin Nieto, director de l’Oficina de la OIT a Espanya , Josep Maria Romero, secretari general de CCOOdel Baix Llobregat, Carlos de Pablo, secretari general de la UGT a la comarca, i Antonio Balmón, alcalde de Cornellà.

També els dos espais ideològics, on va militar García Nieto, el sindical i el polític, CCOO i ICV,  el recordaran en un acte d’homenatge que tindrà lloc el proper dia 7 d’octubre, a les 18 hores, als locals de CCOO de Cornellà ( Carretera d’Esplugues, 68); la commemoració es titula “ 25 anys sense Joan N. Garcia  Nieto. Acte reconeixement a l’honestedat d’un compromís”. En el transcurs de l’acte es projectarà un audiovisual creat per aquesta ocasió.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here