Castelldefels serà una de les platges en les que es durà a terme aquesta iniciativa. La recollida es durà a terme els dies 20 i 21 de setembre.

 

Estrella Damm, ha posat en marxa durant el final del mes de setembre una campanya itinerant de recollida de residus a platges. L’acciórecorrerà diverses platges del litoral mediterrani i compta amb la col·laboració del projecte “Libera, unidos contra la basuraleza”, impulsat per SEO/Birdlife en aliança amb Ecoembes.

 

L’any 2018 la RAE va acceptar la utilització del terme “basuraleza” per a referir-se a tots els residus abandonats per l’ésser humà en entorns rurals i costaners que alteren l’equilibri dels ecosistemes. La iniciativa d’Estrella Damm neix amb el propòsit de sensibilitzar a la població sobre l’impacte negatiu de l’existència de residus en la natura i evitar aquesta mala pràctica. Al llarg de la campanya es visitaran les platges més recorregudes del Mediterrani, en les que es troba Castelldefels, juntament amb Sitges i Caldes d’Estrac. La ciutadania podrà unir-se a la recollida.

 

Els participants podran visitar el camió d’Estrella Damm als punts de recollida i formar-se sobre la iniciativa per a conèixer de ben a prop el projecte ‘LIBERA, unidos contra la basuraleza’.  En cadascun dels punts de recollida, els participants podran penjar i enganxar els residus que hagin recol·lectat en una escultura metàl·lica en forma d’ona que s’exposarà a cadascuna de les platges que visiti la campanya. L’escultura té com a objectiu visibilitzar el gran problema que suposa la contaminació dels mars i conscienciar a la ciutadania del seu paper crucial per a evitar l’aparició de residus en entorns naturals.

 

“Els residus tenen un enorme impacte en els entorns naturals i l’ésser humà és el principal responsable d’aquesta mala pràctica. Des d’Estrella Damm, com a marca amb un vincle indestructible amb el Mar Mediterrani, donem suport a diferents accions que promouen la cura del medi ambient i la conscienciació sobre la necessitat de prendre partit en la lluita contra la contaminació i el canvi climàtic. Amb aquesta campanya, volem sensibilitzar als ciutadans per tal que els residus no acabin a les nostres platges, promovent la neteja de les mateixes i el correcte reciclatge dels residus que generem”, afirma Carlota Galván, responsable de RSC de Damm.

 

Estrella Damm, des de fa uns anys, ha impulsat mesures de reducció del consum de recursos naturals, la generació d’energia d’origen renovable o proves per a eliminar l’ús d’anelles de plàstic en els seus packs, amb l’objectiu de reduir el seu impacte mediambiental. Estrella Damm ha donat aquest any un gir a la narrativa habitual de la seva campanya anual “Mediterràniament” amb el propòsit de conscienciar a la societat sobre la necessitat de protegir el mar Mediterrani de la contaminació i el canvi climàtic.

 

 

Per a més informació: https://www.estrelladamm.com/ca/sostenibilitat

Font: estrelladamm

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here