L’estació de tren de Molins de Rei afrontarà en breu una profunda remodelació. RENFE invertirà 5,1 milions d’euros per fer la instal·lació totalment accessible, per millorar els serveis i per poder acollir trens amb més capacitat. Les obres començaran abans d’acabar l’any i tenen un termini d’execució previst de 14 mesos.      

RENFE ha adjudicat les obres de millora de l’estació de Molins de Rei que permetrà que l’estació sigui totalment accessible. Aquestes actuacions comptaran amb un pressupost de 5.098.790 euros i s’acabaran a la primavera de l’any 2021.  

Les principals actuacions consistiran en l’adequació de l’estació per esdevenir en totalment accessible:

Instal·lació de nous ascensors d’accés a les andanes
Adequació i renovació d’escales
Recrescut  i prolongació d’andanes fins als 200 metres per poder acollir trens amb més capacitat
Nova pavimentació i configuració de vorada segons normativa d’accessibilitat a totes les andanes
Adequació i millora del enllumenat de vestíbul i andanes
Noves marquesines de 75 metres de llargària
Nous encaminaments al vestíbul i andanes
Nova zona d’atenció i informació al viatger

Les obres es faran sense provocar alteracions del servei, si bé no es descarta que puntualment pugui haver-hi algun ajustament d’horari forçat per la dinàmica del propi projecte. Part de les actuacions es faran en horari nocturn però s’habilitaran mesures per reduir les molèsties sobre el veïnat més proper.

Després de la visita amb els responsables del projecte, l’alcalde Xavi Paz ha qualificat aquest projecte com “imprescindible en el segle XXI, que ens amenaça amb una emergència climàtica” i també pel fet que l’estació de Molins de Rei “exerceix de subcapitalitat, donant servei a molta més gent de la que viu a la vila”. L’alcalde també ha defensat la necessitat “que les diferents administracions dialoguin i col·laborin intensament per aconseguir resultats tan beneficiosos com el que es veurà a l’estació en pocs mesos”.

De la seva banda, la directora de Rodalies de Catalunya, Mayte Castillo, ha apuntat que “les obres tenen l’objectiu d’absorbir la demanda creixent i, al mateix temps, fer l’estació accessible absolutament a tothom”. Castillo ha demanat la comprensió dels veïns i veïnes per les molèsties que es puguin produir durant els 14 mesos d’obres, però també ha explicat que “amb aquesta inversió es donarà resposta a molta gent que portava molt temps esperant aquesta reforma”.

El director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Pere Padrosa, ha centrat la seva intervenció en la idea que “aquesta és una actuació històrica, atès que es reforma la segona estació del país després de la de Mataró”. Padrosa ha dit que “aquest projecte d’accessibilitat ofereix beneficis a tota la ciutadania, integrant a tothom de la societat i donant un pas més vers el sistema de rodalies de primer ordre que tots desitgem”.      

Ha clos les intervencions la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, que en el seu torn ha qualificat aquest projecte com “una obra de compromís, atès que afecta a l’accessibilitat de la gent i a la millora del transport públic”. Cunilleratambé ha afegit que “també és una obra que ha implicat a diferents administracions que han estat capaces de parlar i col·laborar malgrat que no tinguin la mateixa ideologia”.

L’estació de Molins de Rei compta amb serveis de les línies R1 i R4. Diàriament la utilitzen 10.072 viatgers de mitjana en dia laborable.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here