Ja és aquí la Festa Major d’Esplugues de Llobregat. Més de 80 activitats ompliran el cap de setmana més festiu de l’any. Hi actuaran els espluguins Carlos Right i Joan Isaac, als que se sumaran Hotel Cochambre i Decai.

També tindrà lloc el segon Fòrum Tecnològic, amb la intenció d’apropar les novetats tecnològiques a tothom.  

I com sempre, hi haurà un espai per les diades castellera, gegantera i de bastoners.

Del 20 al 22 de setembre arriba la Festa Major amb activitats repartides per tota la ciutat organitzades per l’Ajuntament i les entitats, que faran que Esplugues gaudeixi de la seva festa gran.

L’escenari situat a l’aparcament del carrer Sant Antoni Maria Claret serà un dels punts claus de la festa. Per allà hi passaran les actuacions musicals més destacades: Hotel Cochambre, que repeteix després de l’èxit de l’any passat, Carlos Right, participant de la darrera edició d’Operación Triunfo, i la banda de tributs musicals Versión Imposible. Diumenge serà pel concert infantil de The Penguins i la Festa Holi, d’inspiració índia.

Joan Isaac i Sílvia Comes retran homenatge al cantautor cubà Silvio Rodríguez als jardins de Can Tinturé, els gaditans Decai actuaran a l’escenari de la plaça Blas Infante, i tindran lloc al parc Pou d’en Fèlix les tradicionals havaneres amb L’Empordanet. Al partc de les Tres Esplugues es duran a terme els concerts organitzats per l’Associació de Festes Populars.

També torna el Mercat Esplugas City, als carrers Església i Montserrat, amb parades, mostra de tallers d’oficis, tir amb arc, concerts country i espectacles de western.

La tecnologia arriba amb el Fòrum Tecnològic, un espai que pretén apropar la innovació, la ciència i la tecnologia a tots els públics. Tindrà lloc el matí de dissabte a la plaça Catalunya.

Esplugues no s’oblida de la cultura popular. Durant el matí de diumenge tindrà lloc la26a Diada Castellera en la que repeteixen els  Capgrossos de Mataró, Castellers de Sant Cugat i Castellers d’Esplugues) i la 35a Trobada de Gegants i Capgrossos (amb colles convidades de Manresa, Santa Coloma de Cervelló, Sant Feliu de Llobregat, Igualada, Puigcerdà, Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès i Santa Coloma de Gramenet, a més dels gegants locals), a les places Santa Magdalena i Catalunya, respectivament.

A la tarda de dissabte 21 se celebrarà la 24ª Diada Bastonera amb les colles de Terrassa, Castelldefels, Gavà i Esplugues entre Can Tinturé i el parc Pou d’en Fèlix. Dissabte també tindrà lloc el Correfoc, a càrrec del Ball de Diables d’Esplugues i el Ball de Diables de Cornellà, amb el Drac La Fl·lera DE LA Colla DE Geganters i el grup de percussió Drums.

També se celebrarà el 42è Concurs de Menjadors de Mongetes amb Botifarra organitzat per la Coral La Coloma. I també tornen les “Tapes de Festa Major” amb sis locals més que el 2018 fent un total de 63 locals participants. Els dies 20, 21 i 22 es podrà gaudir d’una ruta de tapes al gust del consumidor. Una tapa i una beguda per 2,50€. Aquest és l’enllaç dels locals participants.

Finalment, l’esport també tindrà el seu espai. Els dies 21 i 22 hi haurà jocs i tallers al Parc de Jocs i Tallers organitzats per l’Espai Municipal de les Arts. També tindrà lloc el 34è Torneig Ciutat d’Esplugues d’Hanbol Juvenil, al CEM Les Moreres del 20 al 22 i la Fira Fitness dissabte 21 a la tarda.

 

Font: Aj. Esplugues

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here