La Plataforma Feminista d’Alacant va convocar una manifestació nocturna a nivell nacional per aquest divendres 20 de setembre, a la que es van adherir els ajuntaments de Sant Feliu, Gavà, Sant Vicenç dels Horts, Molins de Rei i Sant Boi, entre d’altres

Ciutadania i entitats estaven citats per participar a la Nit Violeta, per alçar la veu i visibilitzar el compromís col·lectiu contra la violència patriarcal, en una crida a la que es van sumar moltes ciutats d’arreu de l’Estat. La majoria d’activitats van consistir en una marxa lenta nocturna, i la lectura d’un manifest.

Col·lectius feministes d’arreu de l’Estat es van unir en la Plataforma d’Emergència Feminista 20S després d’un estiu cruent pel que fa a la violència masclista. La xifra de feminicidis ha ascendit els últims mesos a més d’una quarentena de dones assassinades en el que portem de 2019, i també s’han donat multitud d’agressions sexuals arreu de l’Estat.

El moviment feminista alerta sobre els missatges de culpabilitat i de negació de la violència patriarcal per part d’algunes administracions públiques, i per això va instar a tots els col·lectius i associacions feministes d’arreu de l’Estat a convocar la Nit Violeta. Una nit, que per exemple a la capital del Baix Llobregat, Sant Feliu, va concentrar més de 200 persones. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here