La Comissió de la Variant de Vallirana es va reunir per seguir analitzant la progressió de la infraestructura. Ara continuen les proves del software d’integració dels diferents sistemes de seguretat

El cap de la Demarcació de Carreteres de l’Estat a Catalunya i responsable de les obres de la Variant, Lluís Bonet, va intervenir a iniciativa pròpia en la darrera reunió de la Comissió de la Variant, el passat dia 12 de setembre, per tal d’informar a la Comissió de l’estat de les obres, així com per resoldre dubtes i inquietuds.

Acompanyat per un representant de la Delegació del Govern a Catalunya i pel responsable de l’empresa adjudicatària de les obres, Bonet va traslladar als membres de la Comissió que l’obra civil ja està acabada i que s’estaven fent les darreres proves de seguretat; que tan bon punt finalitzéssin les proves de tots els sistemes de seguretat, els túnels es podrien obrir i ja hi podrien circular vehicles.

Aquestes proves es compaginen amb la programació d’un sistema informàtic pioner que permetrà controlar els diferents subsistemes de seguretat, com ara la ventilació, la il·luminació, la detecció automàtica d’incidents i els punts SOS, entre d’altres. Aquest sistema pioner és de gran importància per a garantir la seguretat ciutadana en casos d’emergència, ja que permet l’activació dels protocols de seguretat dins els túnels en cas d’incendi o accident.

Demarcació de Carreteres va veure amb bons ulls la possibilitat de fer una visita al centre de control de seguretat on s’està instal·lant aquest sistema pioner, i la visita es va realitzar el passat dia 20 de setembre, quant diferents membres de la Comissió de Treball per la Variant van visitar el centre de control dels túnels.

Els membres de la Comissió van poder visitar la sala de control, veure els diferents equipaments així com el programa informàtic, pioner en aquest tipus d’instal·lacions pel que fa a seguretat i gestió d’emergències. Tanmateix van poder fer totes les consultes que van voler, que van ser  respostes pels representants de la Demarcació de Carreteres.

Els tècnics van confirmar que, segons la normativa vigent, fins que tots els sistemes de seguretat no funcionin al 100% no es pot obrir la variant.

En paral·lel, s’està acabant d’enllestir una segona escomesa de subministrament d’energia per part d’Endesa a l’entrada nord dels túnels (zona Vall d’Arús). La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, està fent un seguiment exhaustiu de les obres i s’ha implicat personalment en l’agilització de tot el procés.

La Comissió de la Variant està formada per representants de tots els partits del consistori, per entitats locals i per ciutadans i ciutadanes que hi formen part a títol individual. A la reunió, la Comissió va insistir en la necessitat de realitzar el projecte i les obres de la variant de les Casetes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here