Èxit. Ple de gom a gom. La sala d’actes del Centre Cívic Mas Lluí de Sant Feliu de Llobregat va quedar petita per acollir el recital de poesia de Joan Margarit i Luis Garcia Montero.

L’acte, organitzat pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat en col·laboració amb l’Ajuntmament de Sant Feliu de Llobregat va ser celebrat en motiu del Dia Europeu de les Llengües, instaurat pel Parlament Europeu.

La presidenta del Centre, Genoveva Català, va donar la benvinguda als assistents i va ressaltar l’honor de comptar amb la presència de dos poetes de la categoria de Joan Margarit, veí de Sant Just Desvern, i de Luis Garcia Montero, de Granada, i actual president de el Instituto Cervantes, a més, va animar al públic a fer-se soci del Centre d’Estudis.

Luis Garcia Montero, va explicar que venia de París d’un acte de l’Institut que presideix i va reivindicar el paper de el Instituto Cervantes en favor de les llengües castellana, catalana, basca i gallega. I va expressar el seu respecte per les dues-centes llengües que es parlen a Europa.

I a continuació la poesia va omplir la sala. En blocs de dos o tres poemes, cada poeta var anar recitant algunes de les seves obres. Margarit volia cedir espai a Garcia Montero: “ A mi em teniu més a prop” deia. Va ser una hora de recital que va mantenir embadalit al públic.  Margarit va recordar la seva àvia, les ombres del franquisme i Barcelona; Garcia Montero, la casa de Garcia Lorca a Granada, el pas del temps i l’amor.

L’amistat entre els dos escriptors va ser present en tot moment.  Després els poetes van cedir la paraula a les persones assistents: es va demanar a Garcia Montero que recités el poema dedicat a la seva mare i també que es llegís el poema “Llibertat” de Margarit, fet que va comportar una sorpresa: ho varen fer a dues veus, però amb Margarit recitant en castellà i Garcia Montero en català.

Tota una declaració d’intencions a favor del respecte entre llengües en peu d’igualtat i una aposta pel diàleg. L’acte va acabar amb el públic dret aplaudint.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here