El proper 8 d’octubre a les 18:30h al Cèntric Espai Cultural del Prat, els ciutadans i ciutadanes podran debatre i fer aportacions sobre el futur PDU metropolità. Coincidint amb aquest debat, s’inaugurarà l’exposició “Metròpolis de ciutats”, que estarà oberta fins el pròxim 19 d’octubre.

El proper dimarts 8 d’octubre el Prat de Llobregat serà la seu d’una jornada de participació ciutadana que té com objectiu donar veu a la gent i ajudar a divulgar els continguts de l’avanç del Pla Director Urbanístic metropolità. Els ciutadans podran contrastar, debatre i fer aportacions a les propostes del futur PDU.

Aquesta serà la segona sessió d’un seguit de jornades participatives que es portaran a terme al llarg de tot el trimestre i que recorreran tota l’àrea metropolitana de Barcelona. La primera sessió es va celebrar el passat 25 de setembre al Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, amb la participació de més de 60 persones.

A finals de mes i fins al desembre, els debats ciutadans es traslladaran a l’àmbit del Vallès, el Barcelonès nord i a Barcelona ciutat.

Un cop finalitzat el període d’informació pública del Pla, està prevista una sessió de retorn, en la que es recolliran els resultats del procés de participació que hauran aportat cadascun dels agents.

En la jornada participativa del proper dia 8, corresponent a l’àmbit del Delta del Llobregat i el continu urbà, hi estan cridats següents municipis: Castelldefels, Cornellà de Ll., Esplugues de Ll., Gavà, l’Hospitalet de Ll., el Prat de Ll. (seu), Sant Boi de Ll., Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Viladecans.

En paral·lel a les sessions presencials, s’han habilitat, també, uns canals de participació en línia per fer les aportacions de forma telemàtica: un espai per a la recollida de suggeriments  i una enquesta .

L’exposició

L’exposició “Metròpolis de ciutats” es desplaça des del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat fins al Cèntric Espai Cultural del Prat de Llobregat. Aquesta mostra obre les portes el pròxim 4 d’octubre i es podrà visitar fins el 19 d’octubre. Es tracta d’una exposició itinerant que pretén acostar el futur urbanisme metropolità a la ciutadania d’una manera fàcil, didàctica i pedagògica.

L’exposició està estructurada en tres parts: La primera es materialitza en un audiovisual que mostra la realitat actual de l’àrea metropolitana de Barcelona i evidencia el canvi de paradigma metropolità, encaminat cap a un nou model de ciutat.

En el bloc central s’hi exposen els reptes urbanístics que es volen assolir des de diferents àmbits temàtics com són el metabolisme urbà, la infraestructura verda, la mobilitat sostenible, les àrees d’innovació i centralitat, les àrees especialitzades d’activitat econòmica i els teixits residencials. Aquests conceptes tècnics es mostren a partir d’un conjunt de sis cartografies interactives acompanyades de dibuixos explicatius que il·lustren les idees més rellevants. Es pot viatjar per la infraestructura verda a través d’unes ulleres de realitat virtual, construir maquetes participatives i emportar-se com a record algunes postals sobre els teixits residencials. El i les visitants també podran trobar-hi “el mur de directrius”: un panell interactiu amb diferents cubs mòbils que exemplifiquen les directrius urbanístiques plantejades en el procés de redacció del PDU, com ara la millora de la integració de les infraestructures o el reequilibri del teixit residencial a través de polítiques d’habitatge que ajudin a minimitzar les desigualtats socials.

La part final és una galeria virtual on s’exposen els projectes metropolitans realitzats en els darrers anys a diferents escales: la metropolitana, la supramunicipal i la local. Tots aquests projectes estan interrelacionats i són els que acaben conformant la metròpolis de ciutats.

 El context

El període d’informació pública del PDU metropolità va començar oficialment el passat 26 de març del 2019, quan el Consell Metropolità va aprovar el document de l’Avanç d’aquest Pla director urbanístic. Aquest finalitzarà el proper 13 de desembre del 2019.

A banda de l’exposició  itinerant i el procés de participació ciutadana, també es produiran un seguit de debats amb diferents col·legis professionals.

Font: AMB

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here