Pedro Sánchez, Meritxell Batet, Miquel Iceta i Manuel Cruz fan una crida des de Gavà, a treballar per concentrar el vot socialista pel 10N: “tenim un projecte valent i de llarg recorregut i perquè es pugui aplicar necessitem un govern estable, coherent i cohesionat”

“El pròxim 10N ens juguem si volem un govern progressista o retornar a Espanya de nou al bloqueig” ha alertat aquest matí el president en funcions i candidat del PSOE a les eleccions generals del 10N, Pedro Sánchez, davant les 25.000 persones que han assistit a la 30a Festa de la Rosa dels i les socialistes catalans.

Sánchez ha destacat que els i les socialistes “no mirarem enrere ni als cantons. Mirarem als ulls de la gent i els explicarem el que necessiten” per això ha demanat “que ens mobilitzem a partir d’ara mateix perquè el que s’escolti el proper 10N de manera més majoritària sigui la veu d’un govern progressista liderat pel PSOE”. El líder socialista ha reclamat “posar fi a la incertesa que fa 5 anys viu Espanya i consolidar el gir social que els i les socialistes vam iniciar” i ha explicat que malgrat que hagin augmentat el nombre d’ofertes electorals respecte al 28A “cada cop és més evident que qui garanteix l’estabilitat i governabilitat del país és el PSOE”.

Finalment, Sánchez ha denunciat que els partits independentistes no hagin condemnat la violència, destacant que el PSOE defensarà ara i sempre la Constitució, l’Estatut, els jutges i les forces i cossos de seguretat de l’Estat i recordant que “no pot haver-hi diàleg sense llei ni diàleg per retorçar la llei, que és el que vol l’independentisme”.

La festa de la Rosa també ha comptat amb la intervenció de la candidata dels i les socialistes catalans, Meritxell Batet, que ha recordat que fa dos anys “semblava que ens havien robat tota esperança i tot el futur, però en un sol any de govern socialista han canviat moltes coses: hem augmentat el salari mínim, revaloritzat les pensions, hem recuperat la sanitat universal, hem llançat la major oferta d’ocupació pública de la història, i hem començat el procés per treure al dictador del Valle de los Caidos”.

És per això que ha donat les gràcies a Pedro Sánchez “per retornar-nos la il·lusió, l’esperança en el nostre futur i fer-nos més forts” i ha demanat als assistents fer sentir la seva veu el 10N, “perquè molts podem estar cansats, frustrats, decebuts, però els socialistes, la gent d’esquerra, la gent més vulnerable, no ens podem permetre sentir-nos cansats, tenim un projecte massa bo per perdre’l per camí”. Finalment, Batet ha demanat als independentistes que deixin d’enganyar a la gent i ha recordat que “això no va d’independència ni estructures d’estat, ni de república ni de fer un país millor. Això va de lluita de poder entre ells”

Per la seva banda, Manuel Cruz ha agraït que el PSC li hagi ofert de nou la possibilitat d’anar a la cambra alta i ha demanat als assistents “tot el vostre suport, també al senat, per contribuir a la cohesió social i territorial” reivindicant una política “amarada d’ètica. Què es faci càrrec dels problemes però que també ofereixi horitzons esperançadors sota la base de la dignitat”.

En aquest sentit ha alertat de les proclames dels partits anomenant-se apolítics: “no us enganyeu, quan algú digui que no és de dretes o d’esquerres, amb absoluta seguretat és de dretes – ha explicat, posant com a exemple a Albert Rivera- que ara ja el veiem abraçat a la mateixa extrema dreta de VOX”.

En el seu torn de paraula, el Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, ha recordat el lema de la Festa de la Rosa, d’enguany “retrobem els camins del cor i de la raó: del cor per fer una societat més justa on poder ajudar a qui més ho necessita, i de la raó, pel projecte socialista encapçalat per Pedro Sánchez” i ha demanat fer possible una victòria contundent del PSOE “perquè no la puguin bloquejar ni les dretes ni aquells que es diuen d’esquerres però que han votat 4 cops en contra d’un president socialista”.

Iceta ha agraït a Pedro Sánchez convocar eleccions “perquè, malgrat que no volguéssim eleccions altre cop, abans que un mal govern, o un govern fràgil i inestable, que la gent decideixi”. Pel que fa a Catalunya, el primer secretari socialista,ha lamentat que l’independentisme no hagi condemnat la violència: “No entenem per què, si efectivament com són un moviment pacífic, no han estat els primers interessats a desmarcar-se” per això considera que el PSC “representa tota aquella gent que a la que sent parlar d’explosius diu “ni parlar-ne!” perquè massa hem patit i ara el que necessitem és ordre i progrés. Nosaltres no som com els partits que viuen del conflicte ni com els que no s’atreveixen a dir el que pensen per no quedar malament enfront l’independentisme: ni montapollos ni pagafantas” ha conclòs.

Per últim, Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà, ha recordat que són ja 30 anys els que el PSC porta reunint-se a la Pineda i ha definit els i les socialistes com a “gent que posem per sobre de tot les nostres conviccions, sempre al servei de l’honradesa, la llibertat i la justícia”. Per això ha demanat a tots els assistents que el 10N “garantim que el crit de “president!, president” amb el que hem començat l’acte sigui veritat i Pedro Sánchez sigui president d’Espanya.”

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here