A l’actualitat es treballa en la creació del sistema de recollida d’aigua a la pista forestal del Camí Ral

En el marc de les actuacions previstes per l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat per a adaptar-se a l’impacte del canvi climàtic i lluitar contra els seus efectes, a l’actualitat es duen a terme els treballs necessaris per crear un sistema de recollida d’aigües pluvials per a la seva utilització contra possibles incendis forestals.

En concret l’actuació, cofinançada amb el suport de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, se centra al Camí Ral i permetrà abastir la bassa de la qual es disposa a la zona. D’aquesta manera aquest dipòsit, que fins al moment s’omplia amb aigua de boca, s’omplirà per sí sola amb les pluges que es registrin al llarg de l’any.

Segons les estimacions prèvies, les actuals fluctuacions climatològiques permetrien abastir la bassa amb un únic període de pluges. En tot cas s’ha previst realitzar una avaluació anual dels litres recollits per a constatar que sigui així.

Entre els diferents beneficis d’aquesta mesura, que es troba lligada a la voluntat municipal de seguir els objectius de desenvolupament sostenible de Nacions Unides, es destaquen alguns com l’estalvi de recursos hídrics, la reducció del consum energètic o la garantia del subministrament que ofereix. A més ,l’actuació, amb una despesa prevista superior als 50.000 €, ha de permetre també la millora de les pistes forestals per a afavorir el desplaçament de pagesos, propietaris i serveis d’extinció i prevenció.

La durada prevista dels treballs, que han estat planificats a principis d’any amb els serveis tècnics municipals, bombers voluntaris, ADFs i propietaris, és d’un mes i mig.

Font: Ajuntament de Sant Climent  

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here