Aquest cap de setmana es podrà visitar de manera gratuïta el castell d’Eramprunyà, el refugi antiaeri de la Rambla, el jardí botànic del Museu de Gavà, el Parc arqueològic Mines de Gavà i la vil·la romana de Can Valls. 

Un any més, el Museu de Gavà, juntament amb l’Ajuntament de Gavà i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, impulsa les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que és considerada com l’activitat participativa més important d’Europa en relació al patrimoni cultural. A nivell català aquest projecte compta amb la col·laboració de la Federació de Municipis Catalunya, de l’Associació Catalana de Municipis i de l’Institut Ramon Muntaner i, en l’edició d’enguany, incorpora com a nous col·laboradors, l’Associació Capital de la Cultura Catalana i Catalonia Sacra.

El cap de semana de 12 i 13 d’octumbre, veïns i veïnes de Gavà i visitants de la ciutat podran gaudir de la festa major del patrimoni cultural participant de les diferents visites guiades gratuïtes per a totes les edats. Gavà té un patrimoni cultural insòlitament ric i variat i i la voluntat d’aquestes jornades és oferir una visió de 360º en un sol cap de setmana, que permeti descobrir i posar en valor tota l’oferta i punts d’interès del municipi, com si d’un festival es tractés.

Any rere any van incloent-se novetats. Enguany, hi haurà una nova oportunitat per conèixer el jaciment de can Valls i els treballs que s’hi van realitzar aquest estiu. I aprofitant la mostra de petit format “1939. L’abans i el després. Els quatre gavanencs morts en retirada” que acull el Museu de Gavà, es farà una visita guiada per la ciutat, centrada en el Gavà del final i just després de la Guerra Civil.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Dissabte 12 d’octubre, a les 12 h.
Tot l’entorn natural dins el jardí botànic
Passejada guiada pel jardí botànic, per conèixer els seus ambients i descobrir el ric i divers patrimoni natural de Gavà.
Inscripció prèvia gratuïta al Tel. 93 263 96 50.

Dissabte 12 d’octubre, de 10 a 19 h.
Jornada de portes obertes al Parc Arqueològic Mines de Gavà
Viu l’experiència de participar d’una innovadora expedició arqueològica a les mines prehistòriques de Gavà, les mines en galeria més antigues d’Europa i les úniques dedicades a l’extracció de variscita. Gaudeix investigant les troballes i coneix la vida dels avantpassats fa 6.000 anys en un lloc únic molt a prop teu.
Inscripció prèvia gratuïta al Tel. 93 263 96 50.

Dissabte 12 d’octubre, a les 11 h.
Itinerari Gavà 1939
La ruta que s’inicia al Museu, amb l’exposició de petit format “1939. L’abans i després. Els quatre gavanencs morts en retirada”, proposa conèixer el marc general en què es va situar el poble de Gavà al final i després de la Guerra Civil.
Inscripció prèvia gratuïta al Tel. 93 263 96 50.

Diumenge 13 d’octubre, a les 11 h.
Visita guiada al Refugi antiaeri de la Rambla
Entre març i desembre de 1938, setze gavanencs van perdre la vida en diversos bombardejos. Gavà era objectiu militar a causa de la fàbrica Roca, on es produïen projectils. Amb un itinerari i la visita al refugi davant la Roca, podrem conèixer la història d’aquella època i reviure en primera persona les sensacions, pors i sentiments dels homes, dones i infants que hi van trobar aixopluc.
Inscripció prèvia gratuïta al tel. 93 263 96 50.

Diumenge 13 d’octubre, a les 11 h.
Visita guiada a la vil·la romana de Can Valls
Totes les hipòtesis estan obertes! Gaudiu en exclusiva de la visita a la Vil·la romana de can Valls, recentment restaurada, i acompanyeu-nos en la investigació arqueològica. Cal portar calçat còmode i aigua.
Sortida del Parc de gronxadors de l’Av. 8 de Març.
Inscripció prèvia gratuïta al tel. 93 263 96 50.

Diumenge 13 d’octubre, a les 10 h.
Visita guiada al castell d’Eramprunyà
Les obres de consolidació del castell continuen i l’accés al castell és restringit. Si desitgeu conèixer aquest important enclavament històric i paisatgístic ho podeu fer a través de la visita guiada al castell a càrrec dels voluntaris de la Unió Muntanyenca Eramprunyà.
L’accés al castell presenta certa dificultat. Cal portar calçat còmode i aigua.
Sortida de l’ermita de Bruguers (Carretera Gavà a Begues, km 4,600)
Inscripció prèvia gratuïta al Tel. 93 263 96 50

Font: Aj.Gavà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here