8 jugadors amb discapacitat física conformen aquesta secció de l’Associació de Futbol Sant Vicenç 2014, que busquen sumar més esportistes al projecte

Sant Vicenç dels Horts s’ha convertit en el primer municipi de Catalunya que compta amb un equip de futbol adaptat per a amputats, gràcies a la iniciativa de l’Associació de Futbol Sant Vicenç 2014, que ha creat aquesta secció.

Actualment hi ha 8 jugadors amb alguna discapacitat física que entrenen un cop per setmana al CF La Guàrdia, tot i que no competeixen perquè no hi ha lliga de futbol adaptat.

El grup es va formar quan un dels jugadors va parlar amb el president del club, Juan Carlos Ávila, i li van demanar ajuda per poder formar l’equip. Ara per ara el club està donant a conèixer aquesta nova secció i fomentar que més jugadors es puguin sumar al projecte esportiu.

El club està acabant de realitzar els tràmits per inscriure’s a la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física, essent l’únic de la modalitat de futbol.

El regidor d’Esports, Xavi Gómez, ha explicat que «estem molt contents que aquesta iniciativa hagi estat pionera i farem el possible no només per donar suport a l’èxit d’aquest projecte, sinó perquè totes les persones amb discapacitat puguin practicar esport a Sant Vicenç dels Horts».

El futbol adaptat és una modalitat esportiva no paralímpica que emergeix a Espanya a l’any 2013. El perfil dels participants acostuma a ser de persones amb amputació o absència d’extremitats inferiors que juguen amb un parell de crosses.

En el cas dels porters el perfil canvia lleugerament i acostuma a ser una posició ocupada per persones amb amputació o absència d’extremitats superiors.

Font: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here