En un ambient festiu i reivindicatiu, travessaven ahir milers de persones el municipi baixllobregatí en direcció a la nau de Ca N’Oliveres, on soparien i farien nit per a reemprendre la marxa avui en direcció Barcelona.

Abans de l’hora prevista, al voltant de les 17:30h de la tarda, començaven a entrar a Martorell les dues marxes que confluïen al municipi: la columna que va començar dimecres a Tàrrega, fent parada al Bruc i arribant des de l’A2, i la que va sortir de Tarragona, fent parada a Sant Sadurní i arrbant des de l’AP-7.

Són cinc en total les Marxes per la Llibertat que van sortir dimecres des de diferents punts de Catalunya: Girona, Berga, Vic, Tàrrega i Tarragona. Convocades per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural per protestar contra la sentència del procés, que condemna a Jordi Sànchez i a Jordi Cuixart, i a 7 ex-membres del Govern de la Generalitat, a penes que van dels 9 anys als 13. La idea és simular altres marxes de protesta que s’han fet al llarg de la història, com la Marxa de la Sal de Mahatma Gandhi o la marxa sobre Washington.

Foto: Les Marxes al seu pas per la Rambla de les Bòbiles

Sota el lema “Autodeterminació i llibertat, prou repressió”, les columnes tenen per objectiu arribar dimecres a la manifestació convocada a les 17:00h als Jardinets de Gràcia de la ciutat comtal, coincidint amb la jornada de vaga convocada per la Intersindical CSC.

“impressiona molt, són moltíssima gent”

A peu de carrer, un grup d’usuaris del Centre Integral d’Esports i Salut, ubicat just al costat de l’entrada de l’AP-7, comentaven la imatge: “impressiona molt, són moltíssima gent”. I acte seguit, mentre un riu de gent seguia arribant, omplint tot l’ample de la via, s’iniciava l’inevitable debat polític, es compartien dubtes, recels, opinions. Es dialogava en definitiva.

Al seu pas pel centre del municipi no hi va haver cap incident. Al crit de “Llibertat Presos Polítics”, recorrien la Rambla de les Bòbiles fins a la Plaça del Vi i Carretera de Piera avall direcció a l’equipament on descansarien i recarregarien forces per fer l’últim tram de la marxa avui.

Foto: Una estelada de grans dimensions recorre el territori amb els marxants

la nau de ca n’oliveres s’omple de màrfegues i sacs de dormir

Parlem amb el Jesús, un martorellenc que avui se sumava a la vaga i a la marxa: “aquesta sentència ens afecta a tots, als que són independentistes i als que no ho som. Cap persona que es consideri demòcrata pot defensar la presó per a 9 persones que no han comès cap més crim que defensar les seves idees. Si no reaccionem ara, potser demà som nosaltres els que acabem a la presó per sedició.”

La Nau de Ca N’Oliveres s’omple de màrfegues i sacs de dormir, acompanyats dels Gegants de Martorell i música en viu que animava el sopar (entrepà, beguda i fruita fresca) que es repartia a la Nau 2, habilitada com a menjador.

Foto: Nau 2 de Ca N Oliveres convertida en menjador

Personalitats de la política local i nacional han estat presents per donar suport als marxants. El diputat martorellenc al Congrés per ERC, Joan Capdevila, l’ex-portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà; També l’Artur Junqueras, pare d’Oriol Junqueras, ex-vicepresident de la Generalitat condemnat; i l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, amb altres càrrecs de la corporació municipal, així com alcaldes d’altres municipis de la zona.

Sense esperar que es faci massa tard, els marxants preparen els sacs de dormir perquè l’endemà, comenten, serà intens i necessitaran tota l’energia possible per a acabar el tram de 33 quilòmetres i seguir dempeus durant la manifestació de la tarda.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here