Última oportunitat per gaudir aquest 2019 de la ruta més gastronòmica del Baix Llobregat amb el Pollastre IGP Pota Blava

L’AGT arrenca temporada al Prat amb la seva ruta més potent amb el pollastre Pota Blava com a protagonista. Fins al 27 d’octubre, el rei del corral és el protagonista de la ruta gastronòmica de referència al Baix Llobregat, que compta amb el suport de l’Ajuntament del Prat.

El pollastre Pota Blava torna a ser el protagonista gastronòmic de la tardor i el QuintoTapa és la seva entrada per la porta gran. És el protagonista de la restauració del Prat des del 10 i fins aquest diumenge 27 d’octubre, amb una nova edició del QuintoTapa.

Aquesta au està recorrent tots els bars i restaurants dels 30 establiments participants del Prat, en forma de tapa. Novament, es vol donar rellevància a un producte de primera que tenim a casa, amb uns restauradors que crearan propostes gastronòmiques atractives, després de vendre més de 70.000 tapes en la ruta Pota Blava 2018.

El QuintoTapa, festa i gastronomia

Durant aquest darrer cap de setmana de la ruta, a més de trobar el Pota Blava a les barres de molts restauradors, l’activitat surt al carrer a la plaça de Blanes, on s’organitzarà una FiraTapa especial, amb la recuperació de receptes tradicionals dels criadors i els productes de temporada de la Cooperativa Agrícola del Prat.

Continua la proposta de la tapa Pota Blava (de 3,5 €) i la tapa de la casa (de 3 €) amb un Quinto Magna, a més de poder gaudir de les propostes amb vins DO Penedès.

El Pota Blava, un producte de primera

El Pota Blava no és un pollastre normal i és fàcil detectar-ho: no per casualitat va ser el primer pollastre amb IGP de l’Estat. Un plomatge viu, una cresta amb 5 o 6 puntes i unes cuixes sense plomes i allargades amb un color blau pissarrós.

Quan surt de la cassola, el resultat és espectacular, amb una carn fina i melosa, un gust i sabor persistents, rica en proteïnes i pocs greixos.

Els restauradors del QuintoTapa també aposten pel producte local i de temporada: amb el la ruta s’ofereix l’oportunitat de degustar-los en format de tapa i d’apropar-nos també una alimentació més saludable.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here