A un dia de l’inici de la campanya electoral, el cap de l’executiu espanyol s’ha reivindicat des del Baix Llobregat, com el candidat de la Catalunya “no independentista i oblidada” i d’aquells “que no es resignen a sentir-se estrangers a la seva terra”

“El proper 10N ens juguem trencar el mur del bloqueig, obrir una nova etapa d’estabilitat al nostre país i tenir un govern fort per a fer front als reptes que tenim al davant” ha explicat aquest vespre el president en funcions del Govern d’Espanya,Pedro Sánchez, en un acte amb més de 1500 persones a Viladecans on ha demanat “mobilització i concentrar tot el vot a l’únic partit que pot garantir el desbloqueig, l’estabilitat i el progrés al país”.

Sánchez ha denunciat que el projecte polític de la resta de partits és “debilitar el PSOE” i ha volgut explicar a l’oposició què és el Plan Sánchez: “tenir un govern progressista, estable i coherent”. El líder socialista també ha volgut denunciar que el govern d’Espanya està “desgraciadament sol fent el que ha de fer” davant els esdeveniments posteriors a la sentència per la manca de compromís dels partits de l’oposició, i ha recordat que “temprança no és sinònim de debilitat, sinó de fortalesa. La sortida a la crisi catalana és la convivència i la concòrdia” ha defensat.

Sánchez ha estat acompanyat del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que ha denunciat que els independentistes no respectin aquells que no pensen com ells: “No és un dret cremar contenidors. No és un dret agredir a la policia ni impedir que s’apagui un foc. No és un dret intentar bloquejar una estació o un aeroport. I per tant, nosaltres combatrem la violència i l’incivisme” ha alertat Iceta, que ha agraït la feina feta pels cossos de seguretat, a la vegada queha lamentat “tenir un president que no està a l’altura del seu càrrec” i ha demanat a Torra convocar eleccions.

Iceta ha agraït a Sánchez que hagi reclamat a Torra que parli amb la resta de forces polítiques catalanes abans de parlar amb ell, i ha recordat que els i les socialistes “no volem confrontació. Volem diàleg i convivència”. El primer secretari del PSC també ha considerat que el govern que presideix Pedro Sánchez “ha demostrat que sap el que cal fer i com fer-ho” i considera que “és l’únic que ofereix garanties per tenir a Espanya un govern que defensi l’ordre amb drets, que treballi per l’economia sense perdre de vista la justícia, i que no oblidi als que més ho necessitin” per això ha recordat al president en funcions que “comptarà sempre amb el suport dels i les socialistes catalans”.

Finalment, la candidata socialista al congrés, Sonia Guerra ha recordat que “la setmana passada vam guanyar la batalla al franquisme” i ha demanat “tornar a omplir els carrers de vots socialistes el 10n per guanyar la batalla a qui vol que Espanya no progressi”. Per la seva banda, l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, ha volgut agrair a tots els assistents haver omplert el Cúbic fins al punt d’haver d’habilitar dues sales annexes, i ha alertat que malgrat tot el que s’ha fet “hem de continuar canviant coses a Espanya, acabar amb el període negre de retallades del PP” omplint les urnes de vots socialistes.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here