El centre d’art de Sant Boi prepara amb el Transitorisches Museum de Pfyn (Suïssa) una exposició sobre la identitat i el patrimoni europeus.

Sant Boi i Pfyn (Suïssa) han estat dues de les 12 ciutats seleccionades per participar plegades en el programa europeu “Tandem for Europe”, un projecte d’intercanvi cultural entre organitzacions europees que treballen per la innovació social des de la cultura. Can Castells Centre d’Art ha hagut de competir amb altres 360 iniciatives d’arreu d’Europa.

El Transitorisches Museum de la localitat suïssa i Can Castells Centre d’Art (CCCA) comparteixen un patrimoni comú: el seu passat romà. Amb aquest punt de partida, els dos municipis estan preparant una exposició interactiva per convidar el públic a pensar i ref lexionar sobre el passat, present i el futur a l’entorn europeu.

El projecte, anomenat “The Future Memory of Our Things (La memòria futura de les nostres coses)”, vol recollir el concepte d’identitat europea a partir d’un passat i un patrimoni comuns, un present amb aspectes compartits i un futur amb algunes incerteses (canvi climàtic, evolució tecnològica, globalització, etc.).

Des de les dues ciutats s’estan recollint les aportacions de diferents col·lectius ciutadans mitjançant dinàmiques de treball i espais de creació, com és el cas del Laboratori d’Art Comunitari de Sant Boi. Així mateix, també estan treballant per a futures col·laboracions amb col·lectius culturals de Portugal i Grècia.

 

Font: Aj. Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here