L’Ajuntament de Molins de Rei ha refermat el seu compromís amb la promoció i la defensa dels drets dels infants amb la signatura de la Declaració de Colònia.

Molins de Rei, com a municipi reconegut per UNICEF dintre de les Ciutats Amigues de la Infància de Catalunya, va participar el 30 d’octubre de 2019 a Barcelona, al Palau Macaya, en una trobada institucional amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis catalans vinculats a la iniciativa de Ciutats Amigues de la Infància. De resultes de la trobada, 18 ciutats catalanes es van comprometre amb la Declaració de Colònia d’Alcaldes i Alcaldesses de Ciutats Amigues de la Infància per tal de treballar en pro dels drets dels nens, nenes i adolescents, impulsar-ne els drets i contribuir a l’Agenda 2030. Un de cada tres infants de Catalunya viu en una ciutat compromesa amb els nens i les nenes.

El compromís del món local per la promoció i la defensa dels drets dels infants és clau per fer realitat la Convenció sobre els Drets de l’Infant,que enguany celebra el seu 30è aniversari. Compartir experiències és compartir coneixement i per això en les trobades s’expliquen bones pràctiques en pro de la infància i els seus drets.Una ciutat compromesa amb la infància construeix una societat més justa, tal com diu la Convenció sobre els Drets de l’Infant, i insta al compliment de l’Agenda 2030.La infància afronta nous reptes: les tecnologies, el moviment migratori o el canvi climàtic. No es pot ni s’ha de deixar ningú enrere i el paper de les ciutats i els pobles és clau per aconseguir-ho.

Una Ciutat Amiga de la Infància és tot municipi compromès amb el compliment dels drets dels nens, nenes i adolescents, d’acord amb la Convenció sobre els Drets de l’Infant. A Catalunya, 23 governs compten amb aquest reconeixement.

Cada dos anys s’obre una nova convocatòria per reconèixer els governs locals que demostren el seu compromís amb la infància. El reconeixement té una validesa de 4 anys i s’atorga després d’un procés d’anàlisi.

En aquest enllaç trobareu més informació sobre aquesta Declaració: https://ciudadesamigas.org/alcaldes-declaracion-colonia-unicef/

Font: Aj. Molins de Rei

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here