7a Marxa del Baix Llobregat contra la violència masclista

La Marxa es la suma de diverses marxes que s’inicien en diferents municipis de la comarca, i que es van trobant pel camí per arribar plegades a l’acte central al Parc de Torreblanca a Sant Feliu de Llobregat, on tindrà lloc la concentració i la lectura del manifest sobre les 12:30 hores. Enguany es sumen a la marxa 19 municipis de la comarca.

Acte central al Parc de Torreblanca (Sant Feliu de Llobregat)

1. Benvinguda i salutació. Eva M. Martínez Morales, presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat.
2. Minut de silenci
3. Lectura del Manifest contra la violència masclista. Mar Artigas Dalmau, guanyadora del Premi Edurecerca 2019 en la modalitat “Igualtat d’oportunitats dona-home” atorgat pel Consell de les Dones del Baix Llobregat.
4.Tancament. Vicky Castellanos Núñez, consellera de les Dones,Gent Gran i LGBTI.

CASTELLDEFELS

L’Ajuntament, a través de l’àrea municipal d’Igualtat, desenvolupa del 19 al 25 de novembre les XVII Jornades Dia internacional per l’Eradicació de la Violència envers les Dones.

Es tracta de tot un programa d’activitats de sensibilització, informació i conscienciació ciutadana que l’àrea municipal de Polítiques d’Igualtat organitza al voltant del Dia Internacional per a l’eradicació de la violència envers les dones (25 de novembre).

L’acte central de les jornades té lloc aquest dijous 21 de novembre (18h) a la sala Margarida Xirgu de la biblioteca Ramon Fernàndez Jurado. L’acte se centrarà les Violències masclistes i espai públic a Castelldefels: Marxes exploratòries i Punts Liles. Integrarà també l’exhibició de vídeos premiats en el concurs de presentacions“Digue-hi la teva i transforma” i el corresponent lliurament dels premis. L’accés a l’espai serà  lliure fins a completar-ne l’aforament.

Dia Internacional per a l’Eradicació de la Violència envers les Dones

El 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eradicació de la Violència Envers les Dones, tindrà lloc a les 12 hores una concentració davant de l’Ajuntament. Així, es procedirà a la lectura del Manifest a càrrec de M. Antònia Noguera, infermera del CASAP – CAP Can Bou i Joana Gil, treballadora social del CAP El Castell.

Posteriorment es realitzarà l’activitat simbòlica Obrim Paraigües per reivindicar un Castelldefels lliure de violència masclista.

SANT JOAN DESPÍ

Una de les activitats més destacades serà la II Jornada Feminista contra les violències masclistes que tindrà lloc el 23 de novembre al Centre  Cívic Les Planes

L’Ajuntament de Sant Joan Despí i el Consell de Dones organitzen durant aquest mes de novembre un seguit d’activitats per conscienciar la ciutadania contra les violències masclistes, en el marc de la celebració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que es commemora el 25 de novembre. El programa d’activitats arrenca aquesta setmana i inclou la celebració de la debats, taules rodones i tallers, entre altres propostes.

Una de les activitats més destacades és la II Jornada Feminista contra les violències masclistes, que tindrà lloc el dissabte 23 de novembre al Centre Cívic Les Planes. La jornada arrencarà amb una taula rodona per debatre sobre els reptes actuals d’abordatge de les violències masclistes, amb la participació de la degana del Col·legi d’Advocats de Sant Feliu, Eva Ribó; de la directora de Polítiques d’Igualtat i LGTBI de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Maribel Cárdenas; de Laila Aljende, psicòloga del Servei d’Atenció a Homes per a la promoció de relacions no violentes, i de la tinenta d’alcalde d’Igualtat de l’Ajuntament de Sant Joan Despí, Judith Riera, que s’encarregarà de moderar la taula.

La jornada tindrà una segona part pràctica amb la celebració de quatre tallers simultanis al voltant de les violències masclistes, la resiliència i l’apoderament de les dones. A més, es presentarà l’exposició ‘Silencis, les filles del masclisme’ de Susana Malagón.

El mateix dissabte 23, a les 18.30 hores, l’Associació Violeta de Sant Joan Despí organitza a la plaça de l’Ermita l’homenatge anual a totes les dones assassinades per violència masclista en el darrer any. L’acte, denominat ‘No t’oblido’, serveix per sensibilitzar i visibilitzar la gravetat d’aquesta xacra social.

El diumenge 24, Sant Joan Despí es tornarà a sumar a la Marxa ‘El Baix Llobregat contra la violència masclista’, que organitza el Consell de Dones del Baix Llobregat. El punt de sortida a Sant Joan Despí serà a les 10 hores al Centre Cívic Les Planes.

El dilluns 25, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, tindrà lloc la lectura del manifest unitari del 25N al davant de l’Ajuntament. Enguany, joves dels esplais de la ciutat seran els encarregats de llegir el manifest.

El programa d’activitats del 25N també inclou altres activitats de conscienciació com un taller perquè els joves pintin els seus cartells contra les violències masclistes, la projecció del documental ‘Me llamo Violeta’ o una lectura teatralitzada de textos de l’escriptora, feminista i activista política Teresa Pàmies. També tindrem cinefòrums i debats organitzats per diferents entitats de la ciutat.

Amb aquestes activitats, Sant Joan Despí vol alçar la veu contra les violències masclistes i implicar tota la ciutadania en l’eradicació de qualsevol tipus de violència contra les dones.

L’Ajuntament de Sant Joan Despí està fermament compromís amb els drets de les dones i en la lluita contra les desigualtats. En aquest sentit, té en marxa la implementació del Pla Municipal d’Equitat de Gènere 2019-2022, que té, entre altres objectius, l’eradicació de qualsevol tipus de violència masclista; augmentar els recursos destinats a l’abordatge de les violències que pateixen les dones i els seus fills i filles; educar en valors d’equitat; promoure noves masculinitats; garantir la presència de les dones en tots els àmbits, i facilitar la igualtat d’oportunitats al món laboral.)

Font: Aj. Castelldefels, Sant Joan Despí, elbaixllobregat.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here