Després que l’any passat la marca tragués al mercat el seu nou patinet del qual aquest dimarts també ha donat a conèixer una segona versió millorada, Seat ha anat més enllà aquest 2019 amb la creació d’una unitat de negoci que engloba els serveis de mobilitat, entre els quals hi ha la nova moto; la plataforma de ‘car sharing’ Respiro -que va començar al seva activitat a Madrid i més recentment a l’Hospitalet de Llobregat- i el Mii elèctric

El president de la companyia, Luca de Meo, ha assegurat que aquesta àrea “serà una peça fonamental en l’estratègia de Seat”. El màxim responsable de la marca ha explicat que per primera vegada hi haurà un departament específic per a l’àrea de mobilitat urbana, que serà liderada per Lucas Casasnovas, mentre que una altra treballarà per al client tradicional de Seat i Cupra.Per De Meo, l’aposta per aquest concepte de mobilitat urbana és la “resposta” perquè els cotxes actualment “no són la solució més ideal i eficient per moure’s d’A a B”, segons ha dit.

El president de la companyia ha subratllat que, de mitjana, un ciutadà de Barcelona es passa una mitjana de sis dies a l’any en un embús de trànsit. “Aquest temps es podria utilitzar d’una manera més agradable i més intel·ligent”, afirmat el De Meo, que assenyalat com alguns objectius de la marca fer que “les ciutats siguin més sostenibles i millorar la seva qualitat de vida”. A més, ha assegurat que Barcelona és la ciutat europea amb més densitat de motos i considera que per això “té molt sentit” que Seat pensés en treure al mercat una nova moto elèctrica.

Per la seva banda, el nou director de Mobilitat Urbana de Seat, Lucas Casasnovas, ha explicat les característiques de la nova moto elèctrica, desenvolupada amb la col·laboració de Silence. El nou vehicle disposarà d’un motor elèctric de 14,8 CV, el què seria equivalent als 125 cc; tindrà una autonomia de 115 quilòmetres i podrà arribar als 100 quilòmetres per hora.

Els responsables de la marca també ha destacat que estan pensades perquè només s’hagin de carregar un cop a la setmana i la bateria sigui transportable. A més, el vehicle podrà anar connectar a una aplicació que informarà de la ubicació i el seu nivell de càrrega.

Casanovas també ha anunciat la nova edició del patinet Segway, presentada en el salí de l’any passat, que en aquest cas tindrà una autonomia de 65 quilòmetres i que podrà fer pujades amb un desnivell de fins el 20%. El directiu de Seat ha assegurat que la col·laboració amb altres marques com Silence i Segway és “clau” per a Seat i el seu objectiu de “reduir el soroll, la contaminació i l’espai ocupat per cotxes tradicionals”.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here