L’alzina de grans dimensions situada a l’entrada del parc de Can Vidalet pel carrer Laureà Miró té més de cent anys i a causa del seu mal estat, serà reconvertida en un refugi per a la biodiversitat i acomiadada com es mereix, el proper 1 de desembre

El motiu d’aquesta acció és el deteriorament de l’arbre, que es fa palès amb les fissures del tronc central i el brancatge. La mesura ha estat presa per l’Ajuntament d’Esplugues i l’Àrea Metropolitana (AMB), encarregada del manteniment del parc, per motius de seguretat. En les darreres inspeccions s’ha detectat la presència d’un fong que debilita l’exemplar i que podria provocar-ne el trencament del tronc en un punt d’important afluència de gent, el que queda proper a l’accés principal del parc i a l’Escola Oficial d’Idiomes.

El singular arbre ha estat testimoni de totes les transformacions urbanes que han anat vivint els jardins de Can Vidalet al llarg dels anys, creats fa aproximadament un segle. Va sobreviure a la construcció de la carretera N-340, avui Laureà Miró, i a la transformació dels jardins en parc públic l’any 1974. L’any 2007 van detectar-se les primeres fissures al tronc de l’arbre i es van prendre mesures per a corregir-ne el deteriorament, malgrat això i els tractaments de manteniment, la situació ha anat empitjorant.

L’Ajuntament i l’AMB han organitzat un acte per acomiadar aquest vell exemplar i plantar-ne un de nou amb la participació de les escoles del barri. La tala ha estat realitzada avui 26 de novembre amb el personal especialitzat i amb les escoles de Can Vidalet i Matilde Orduña. L’estructura de l’arbre es mantindrà, per a poder-li donar una nova funcionalitat: un refugi per a la biodiversitat al costat de l’Aula Mediambiental de Can Vidalet.

https://twitter.com/ajesplugues/status/1199273430086037505?s=20

L’acte se celebrarà el proper 1 de desembre dins la programació de Jugatecambiental. D’11.30h a 13.30h es prepararà el tronc de l’alzina per a què pugui servir de refugi a petits éssers vius com fongs, insectes, rèptils o petits mamífers.

Font: Aj. Esplugues

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here