El document es va presentar el passat 25 de novembre al saló de plens amb motiu dels actes commemoratius del 25N

Castellví de Rosanes compta des d’ara amb un protocol que permetrà atendre, de forma integral, les víctimes de les violències masclistes. El document sorgeix del treball interdisciplinari dut a terme els darrers mesos, en què han intervingut professionals dels serveis socials, de la sanitat, de l’educació, dels serveis especialitzats d’atenció a les dones víctimes de violències masclistes i el cos de guàrdies municipals, entre d’altres. La presentació del protocol es va fer ahir a la tarda al saló de plens coincidint amb els actes commemoratius del 25N, Dia internacional contra les violències masclistes. Avui dimarts a la tarda, es presentarà de nou al Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina.

L’objectiu d’aquest protocol ha estat acordar, ordenar i descriure com cal donar resposta davant d’aquestes situacions per part dels i les professionals implicats en la seva atenció. L’eina, a part de servir per a l’actuació en casos concrets de violències masclistes, serveix també per a la ciutadania en matèria d’informació i detecció, un doble vessant que s’ha buscat explícitament des de la regidoria d’Igualtat i diversitat sexual i de gènere.

La regidora titular d’aquesta àrea, Vicky Castellanos Núñez, destacava ahir en la presentació del protocol que “els Ajuntaments som l’administració més propera a la ciutadania i tenim un paper important en la lluita contra les violències masclistes, i d’aquí neix la prioritat de poder disposar d’aquest protocol”. Per a Castellanos, aquesta és “una eina coordinada per evitar la revictimització de les dones afectades” per violències masclistes una vegada detectada la seva situació. L’alcalde de Castellví de Rosanes, Adrià Camino, va voler destacar també la participació i aportacions de tots els grups municipals en l’elaboració d’aquest protocol i el vessant interdisciplinari dels i les diferents professionals que han treballat colze a colze i s’han coordinat per a la seva elaboració.

Marta Miralles, treballadora social de l’Ajuntament de Castellví de Rosanes, va explicar la part més tècnica del document, destacant sobretot el circuit que s’ha creat per atendre eventuals víctimes.
A l’acte de presentació d’ahir també es va poder comptar amb M. Jesús Rodríguez, directora del Servei d’intervenció especialitzada (SIE) del Baix Llobregat, que va desgranar les preguntes i respostes més freqüents a l’entorn de les violències masclistes per desfer mites i tòpics.

L’acte es va cloure amb la lectura del manifest commemoratiu del 25N.

Un document a l’abast de la ciutadania

Les llars de Castellví de Rosanes han rebut els darrers dies un tríptic informatiu relacionat amb el protocol presentat ahir a l’Ajuntament. Per una banda, el document té un breu qüestionari per ajudar a la detecció de potencials situacions de violència masclista en primera persona o en l’entorn immediat. De l’altra, s’hi explica tot el circuit d’atenció a les víctimes i els i les agents implicats en el suport a les dones afectades.

El document complert del protocol es posarà en breu a disposició de la ciutadania a través del web municipal.

Font: Aj. Castellví

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here