L’activitat es farà el dissabte 30 de novembre de 2019, de 10 a 14 hores

• El Ral·li consistirà en fer fotografies de tres temes relacionats amb la Colònia Sedó, que es comunicaran als participants el mateix dia de l’activitat

El proper dissabte, 30 de novembre de 2019, de 10 a 14 hores, tindrà lloc el Ral·li fotogràfic de la Colònia Sedó d’Esparreguera. Aquesta activitat l’organitzen conjuntament el Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera, l’Associació per a la Defensa del Patrimoni de la Colònia Sedó i el seu entorn, l’Agrupació Fotogràfica d’Esparreguera (AFE) i el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat.

El Ral·li consistirà en fer fotografies de tres temes, que es comunicaran als participants el mateix dia de l’activitat. Les fotografies de tots els temes s’hauran de realitzar durant l’horari del Ral·li, amb tècnica fotogràfica lliure i en color o monocromàtiques. No estan permesos els fotomuntatges ni l’alteració de la realitat.

La participació al Ral·li es podrà fer en dues categories, la Categoria general, on podrà participar tothom que ho desitgi, i la Categoria local, on només hi podran participar els residents a Esparreguera o Olesa de Montserrat i els socis i sòcies de l’Agrupació Fotogràfica d’Esparreguera (AFE). Les inscripcions es formalitzaran el mateix dia de la celebració del Ral·li, de 9 a 10 h, al Museu de la Colònia Sedó.

L’últim dia d’admissió de les obres serà el 5 de desembre de 2019. El jurat, reconegut per la Federació Catalana de Fotografia, farà públic el veredicte el dissabte 14 de desembre de 2019, a les 11 h, al local social de la Colònia Sedó, i els premis es lliuraran el dissabte 21 de desembre de 2019, a les 11 h, al Museu de la Colònia Sedó. Les obres premiades i finalistes s’exhibiran al Museu en el marc d’una exposició temporal.

La colònia Sedó d’Esparreguera

La colònia Sedó es distingeix d’altres colònies cotoneres per les seves importants dimensions i per l’ús d’un sistema hidràulic que aprofitava al màxim l’energia de l’aigua. Va ser fundada l’any 1846 i va estar activa fins al 1980, quan la crisi en el sector tèxtil va acabar definitivament amb l’activitat de la seva fàbrica.

Actualment una petita part de Can Sedó es troba museïtzada pel Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), mentre que la resta de la colònia s’utilitza com a polígon industrial per diverses empreses. El Museu conserva una gran turbina de 1.400 CV del segle XIX, que proporcionava l’energia necessària a les seccions de filatura i tissatge de la fàbrica.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here