El servei d’Urgències de l’Hospital de Sant Boi (Parc Sanitari Sant Joan de Déu) té col·lapsat des de fa anys el seu espai físic, ocupat per pacients greus amb necessitat d’ingrés hospitalari que no poden ser traslladats a planta. Això provoca que estiguin més de 24 hores a urgències.

És habitual trobar més de 25 pacients que a primera hora del matí ja haurien de ser ingressats i encara es troben a urgències. Això provoca que el servei es col·lapsi: s’ocupen camilles de la Unitat d’Observació, boxs destinats a visitar nous pacients, i espais al passadís.

Segons el protocol, els pacients greus, els de nivell III de triatge, haurien de ser visitats en menys de quinze minuts, i a Sant Boi no poden visitar-los fins passades varies hores ja que no es disposa d’espai físic per a visitar-los.

La setmana passada la situació de col·lapse va empitjorar i 35 pacients ingressats van haver-se de quedar a urgències, alguns passant més de 48 hores a una camilla de passadís.

Els treballadors d’Urgències han entregat una carta de protesta a la direcció del centre per exposar la seva situació i sol·licitant solucions d’immediat. La carta l’han firmat 80 persones de totes les categories professionals: metges, infermeres, auxiliars d’infermeria, celadors. En ella expressen que no poden més, que treballen amb angoixa i desesperació i que els pacients greus no mereixen “aquest tracte indigne”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here