Ho fa en exercici del mandat parlamentari de supervisió i defensa dels drets de les persones LGTBI, d’acord amb la Llei 11/2014.

El Síndic de Greuges, en exercici del mandat del Parlament de Catalunya de supervisar l’Administració pel que fa al compliment del dret de les persones LGTBI i de lluitar contra l’homofòbia, ha obert dues actuacions d’ofici en relació amb les agressions homòfobes que han tingut lloc durant el passat cap de setmana al barri de Gràcia de Barcelona i a Esparreguera.

Segons la informació de què disposa el Síndic, en el primer cas, un grup de cinc persones va increpar i agredir físicament una parella gai que anava a prendre un taxi per anar a l’aeroport. Els membres de la parella van requerir assistència mèdica. En el segon, un vigilant de seguretat d’una discoteca va agredir i expulsar del local una parella gai mentre proferia insults homòfobs.

El Síndic de Greuges està fermament compromès amb la promoció de polítiques d’igualtat entre dones i homes i amb els drets de les persones LGTBI, i també la tolerància zero envers les situacions d’LGTBI-fòbia i de violència contra les dones.

Per aquest motiu, ha demanat quina havia estat la intervenció del Cos de Mossos d’Esquadra i les accions que han dut a terme en relació amb els fets descrits, tant pel que fa a les víctimes com en la identificació de les persones agressores.

Així mateix, també ha demanat informació sobre si s’ha fet alguna acció de coordinació amb l’Observatori Contra l’Homofòbia o qualsevol altra entitat de defensa del col·lectiu, i /o amb els serveis municipals que actuen i treballen en aquest àmbit.

El Síndic també s’ha adreçat a la Direcció d’Igualtat de la Generalitat perquè l’informi sobre les accions de coordinació i intercanvi d’informació que ha dut a terme en relació amb els fets descrits.

Finalment, el Síndic continua reclamant a l’Administració el ple desplegament de la Llei 11/2014 i, en particular, l’adopció del seu reglament sancionador.

Font: Síndic.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here