El dissabte 22 de febrer la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana ( CCEPC) va celebrar la seva Assemblea a Tossa de Mar. En el curs de la mateixa es va  renovar la meitat de la Junta de Govern de l’entitat: l’advocat santfeliuenc Jaume Bosch, membre del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat va ser elegit membre de la Junta, a proposta d’aquest Centre.

També han estat escollits Josep Santesmases ( Centre d’Estudis del Gaià) com a president, Jaume Mascaró (Institut Menorquí d’Estudis) com a vicepresident primer, Narcís Figueres ( Centre d’Estudis Selvatans) com a vicepresident segon, i Victòria Almuni (Centre d’Estudis Seniencs) com a Secretària. D’altres membres de la Junta de Govern pertanyen a l’Institut d’Estudis Penedesencs, a la Fundació Bosch i Cardellach, a la Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià, al Centre d’Estudis de l’Hospitalet o al Centre d’Estudis Ribagorçans, entre d’altres.

La Coordinadora, fundada l’any 1992, agrupa a 122 Centres d’Estudis d’arreu dels Països Catalans. Té com a missió posar en comú projectes, inquietuds i problemes dels centres i instituts d’estudis. El seu objectiu és l’estudi, divulgació, promoció, difusió i defensa del patrimoni cultural i natural de cada territori i alhora, fer-ho utilitzant el català com a llengua d’estudi, d’expressió i de comunicació. Per això vol potenciar i coordinar la tasca d’aquests Centres d’Estudis d’àmbit local i comarcal que juguen un paper clau en la defensa del territori i en la recerca en matèria d’història i cultura, promovent tot tipus de trobades i publicacions. Una característica de particular interès és la tasca conjunta de Centres i Instituts de Catalunya, País Valencià, Illes Balears ( de Mallorca, de Menorca i d’Eivissa) , la Franja, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer.

La Coordinadora forma part conjuntament amb la Generalitat de l’Institut Ramón Muntaner.

El Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat ja havia estat representat a la Junta de Govern a través de Carles Riba, expresident del CECBLL i exalcalde de Sant Joan Despí, que ara ha deixat el càrrec i de qui Bosch ha agafat el relleu.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here