Arrenca la segona fase del concurs internacional després que els deu equips d’urbanisme seleccionats tinguessin més de noranta dies naturals per preparar, realitzar i presentar una proposta amb un alt nivell de detall de la zona alliberada per les vies. Aquests projectes han estat lliurats de forma anònima i sota un lema per tal que el jurat els pugui valorar i puntuar. A la primera sessió el jurat es reunirà en acte públic a la sala de plens de l’Ajuntament per obrir els sobres que contenen les propostes i confirmar la validesa dels projectes presentats. Amb posterioritat es tornaran a reunir per puntuar el projectes.

Les tres propostes amb més puntuació passaran a la tercera i darrera fase, i serà llavors quan es faran públiques i la ciutadania podrà escollir-ne una a través d’una consulta popular.

A la primera fase del concurs, el jurat d’experts va seleccionar un total de set candidatures de la modalitat A, destinada a participants de reconeguda i acreditada experiència, i tres candidatures de la modalitat B, on els inscrits amb menys experiència van presentar una proposta prèvia de l’àmbit, sota lema de forma anònima.

Hi han participat més de 30 candidatures internacionals formades per equips multidisciplinaris, el que sumen més de 75 despatxos d’arquitectura, urbanisme i paisatgisme de 5 països diferents. El concurs d’idees va néixer a proposta de la ponència unitària del Soterrament, un òrgan de treball i decisió de temes relacionats amb el soterrament format per membres de tots els partits polítics amb representació a Sant Feliu.

Participació ciutadana

La ciutadania serà l’encarregada de decidir el futur de Sant Feliu, a través d’una consulta popular on podrà escollir entre les 3 propostes finalistes. Aquesta consulta es farà de forma telemàtica i presencial, i podran participar-hi els majors de setze anys empadronats al municipi. La consulta se celebrarà durant el primer semestre de 2020.

Font: aj. sant feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here