Un compromís formal per garantir els drets de les persones LGTBI+ i lluitar contra les LGTBIfòbies.

El Ple municipal ha aprovat inicialment aquest dijous, 20 de febrer, el I Pla per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere de Sant Boi (2020-2024). Inclou mesures com incorporar un tercer vestidor als equipaments esportius nous, organitzar més tallers i xerrades sobre temàtica LGTBI als centres educatius, habilitar lavabos amb neutralitat de gènere als edificis municipals o promoure el canvi de nom a la targeta sanitària o al carnet de la biblioteca.

Sant Boi desplegarà aviat, per tant, aquest pla específic per garantir els drets de les persones LGTBI+ (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals) i conscienciar la ciutadania sobre la diversitat afectiva, sexual i de gènere i prevenir les discriminacions per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

El document planteja incorporar aquesta perspectiva de diversitat en totes les àrees de la política municipal i cerca la implicació del conjunt de la societat local per seguir construint una ciutat lliure de discriminacions .

Fa anys que l’Ajuntament de Sant Boi du a terme polítiques i accions per promoure la diversitat i combatre la LGTBIfòbia, en el marc de la campanya Sant Boi és diversa . La ciutat compta amb un Punt d’Informació i Assessorament LGTBI+ (SAI).

L’Ajuntament seguirà treballant a partir d’ara per pal·liar les discriminacions que posen en risc de desigualtat o en situació de vulnerabilitat les persones que no encaixen en la lògica binària home-dona . Unes discriminacions que s’accentuen en els casos de persones vinculades a més d’un eix de desigualtat, com són les dones lesbianes i trans o les persones LGTBI+ migrades, amb diversitat funcional o VIH.

La diagnosi realitzada l’any 2017 per elaborar aquest pla assenyalava la necessitat de prendre mesures concretes per eliminar les LGTBIfòbies en tots els àmbits, especialment en l’educació, la salut i l’espai públic.

També es plantejava com a important que els serveis municipals incideixin per eliminar la lògica binària en els seus formularis, en els punts d’atenció al públic, en els usos del llenguatge, les imatges i la publicitat, en els equips i les instal·lacions esportives o en les festes i activitats culturals.

Aquestes són algunes de les mesures concretes que planteja el I Pla per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere de Sant Boi de Llobregat:

—Promoure els lavabos neutres en totes les instal·lacions i serveis de l’Administració municipal

—Continuar amb l’oferta de formació i/o tallers per a docents i alumnat sobre diversitat sexual, afectiva i de gènere, prevenció de l’assejament i combat de les LGTBIfòbies

—Difondre el protocol de canvi de nom a la targeta sanitària entre les persones professionals de salut

—Habilitar un tercer vestidor d’ús privat als equipaments esportius nous, principalment, i establir mesures per garantir la intimitat de les persones que ho demanin

—Garantir el canvi de nom als carnets de biblioteques de les persones trans que ho requereixin (encara que no hagin dut a terme el canvi de nom legal)

El Pla vetllarà per una ciutat on la diversitat pugui ser visible i on qualsevol persona pugui sentir-se inclosa, segura i lliure amb independència del gènere, l’orientació sexual, la identitat o l’expressió de gènere)

Font: Aj. Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here