El Ple municipal de Castelldefels va aprovar el passat 27 de febrer un nou Pla per a la regulació de l’ús d’habitatges d’ús turístic que limitarà la concessió de llicències amb l’objectiu de frenar la pujada desorbitada dels lloguers • El document proposa reduir a 40 les noves autoritzacions a la zona formada per Bellamar, Montmar i Can Roca, i congelar les concessions a la resta del terme municipal. 

El Ple municipal del passat 27 de febrer va aprovar el Pla especial urbanístic per a la regulació de l’habitatge d’ús turístic que contempla limitar la concessió de llicències amb l’objectiu de frenar la pujada desorbitada dels lloguers. Actualment existeixen a Castelldefels 347 habitatges d’ús turístic (HUT) autoritzats. El nou Pla, iniciativa de la regidoria de Planejament, contempla l’increment de només 40 habitatges més i exclusivament a la zona de Bellamar, Montmar o Can Roca, i proposa la congelació del nombre de HUT a la resta del municipi.

Mitjançant aquest Pla el que es pretén és reordenar i regular la implantació al municipi dels anomenats Habitatges d’Ús Turístic amb uns criteris concrets:

• Evitar la proliferació de HUT en zones amb potencial de desenvolupament d’habitatge habitual i en conseqüència habitatge assequible

• Permetre la ubicació limitada de HUT en aquelles zones en les quals no esdevingui un impacte en el teixit social, en l’espai públic i en la convivència veïnal

• Evitar una excessiva concentració de HUT per preservar el teixit urbà on s’implanten

La necessitat d’aquest Pla i d’aquesta regulació ve motivada a causa de l’elevat número d’habitatges d’ús turístic que s’han implantat al municipi des de l’any 2012, així com l’increment exponencial de les autoritzacions durant 2018. La proliferació d’aquesta activitat econòmica vinculada als habitatges d’ús turístic acostuma a generar conflictes de convivència i la pujada del preu de venda i lloguer.

Per això, davant d’aquesta circumstància, el 15 de juny de 2018 l’Ajuntament va acordar per unanimitat la suspensió de Comunicacions Prèvies d’habitatges d’ús turístic amb la finalitat d’estudiar la situació i formular un Pla Especial Urbanístic de regulació d’usos.

Ara, aquest dijous 27 de febrer, el Ple municipal aprova aquest Pla que posa el focus en garantir la prevalença del dret a l’Habitatge, assegurar una convivència adequada entre els usos relacionats amb les activitats econòmiques i els teixits residencials, conservar la qualitat de l’espai públic i garantir el funcionament dels serveis públics, conservar la convivència veïnal i permetre un desenvolupament econòmic sostenible i equilibrat.

Amb aquests objectius el nou Pla proposa dividir el municipi en 4 zones amb característiques similars i aplicar una regulació específica a cadascuna d’elles. Aquestes 4 zones serien:

ZE-1- El Centre, Muntanyeta, El Castell-Poble Vell, Can Vinader, Vista Alegre i els Canyars. (14 Habitatges d’ús Turístic)

ZE-2- Camí Ral, Zona universitària, Mar i sol, Can Bou, Granvia Mar i les Botigues. (36 Habitatges d’ús Turístic)

ZE-3- La Pineda, Lluminetes, el Baixador i el Poal. (239 Habitatges d’ús Turístic)

ZE-4- Bellamar, Montmar i Can Roca. (58 Habitatges d’ús Turístic)

Font: Aj. Castelldefels

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here